Liviu Dragnea la ieşirea de la DNA: Este un dosar eminamente politic
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat din nou la DNA, în dosarul privind referendumul pentru demiterea preşedintelui.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 19 Septembrie 2012, 14:10
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a depus miercuri un memoriu la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul în care a fost pus sub acuzare în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
"Am depus un memoriu, ca răspuns la acuzaţiile care mi-au fost aduse. Repet, atâta timp cât se analizează activitatea mea politică în cadrul unei campanii electorale, consider că este un dosar eminamente politic", a spus Dragnea.
El a mai precizat că prin acuzaţiile care i se aduc se crează un precedent periculos.
"Mi se pare un precedent extrem de periculos ca funcţionarea unui partid, stabilirea unor obiective politice de către un partid politic să poată fi interpretate ca fapte penale. Mi se pare extrem de periculos acest precedent şi în cazul acesta poate ar trebui să modificăm legea partidelor şi să nu mai avem acolo, ca unul din obiectivele principale pentru partidele politice, să îndemne oamenii să participe la vot. Poate ar fi bine să vorbesc în PSD sau în USL să ne propunem pierderea alegerilor, pentru că dacă ne propuneam câştigarea alegerilor din 9 decembrie s-ar putea să fie considerate ca foloase necuvenite", a declarat Dragnea, la ieşirea de la DNA.
El a precizat că nu a dat declaraţii în acest dosar.
Liviu Dragnea a subliniat că în ziua referendumului a stat în sediul PSD din Kiseleff, de unde a ieşit să voteze şi nu a cerut sau comunicat nimănui ''să facă lucruri nelegale sau incorecte''.
De asemenea, el a negat că ar fi cerut membrilor PSD să ofere bani oamenilor pentru a ieşi la vot.
Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnături.