Ascultă Radio România Actualitaţi Live

LIVE UPDATES Vasile Blaga, ales preşedinte al PDL

Vasile Blaga a fost ales prin vot, preşedinte al PDL, fiind singurul candidat înscris în competiţia pentru şefia PDL.

Articol de Luminiţa Apostolescu, 30 Iunie 2012, 07:57

ora 18.00 Cei 15 vicepresedinti aleşi sunt: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andrea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu F Alexandru, Traian Igas, Florin Popescu, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu

ora 15.30 Sunt aleşi prim-vicepreşedinţii PDL: Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda şi Mihai Stanişoară. Gheorghe Flutur este noul secretar general.

ora 14.20 Emil Boc face declaraţii: Succesul lui Vasile Blaga înseamnă succesul PDL

ora 14.18 Convenţia Naţională se transformă în Consiliul Naţional de Coordonare şi se alege Biroul Permanent Naţional

ora 14.16 se votează o rezoluţie propusă de noul preşedinte Vasile Blaga

Potrivit acesteia, PDL face apel către toate forţele democratice din Romania să se delimitizeze de atacurile împotriva statului de drept lansate de actualul guvern.

Rezolutia prevede un parteneriat cu societatea civilă şi coagularea unei platforme comune a forţelor de centru dreapta.

ora 14.11 Vasile Blaga: Vă mulţumesc pentru încredere.

• nu este timp de multe vorbe, alături de echipa pe care o veţi vota cu mitea ,mai puţin cu sufletul, intrăm într-o nouă etapă a PDL.

• vom adăuga istoriei noastre un PDL al anului 2012, un PDL lider al dreptei româneşti, un PDL catalizator

• PDL deschide porţile tuturor celor care cred în valorile dreptei româneşti

ora 14.00 Vasile Blaga este validat în funcţia de preşedinte al PDL cu 1197 de voturi pentru şi 28 abţineri.

ora 12.50 Începe votul pentru alegerea preşedintelui PDL. Vasile Blaga este singurul candidat înscris în competiţie

ora 12.10 Radu Berceanu: De-abia astept ca USL să încerce suspendarea preşedintelui. Este ultima încercare a USL inainte de a-şi da duhul.

ora 12.00 Ioan Oltean: Singurul partid care a fost la guvernare şi a decontat a fost PDL. Unde sunt ceilalţi parteneri ai noştri? Sunt în corabia puterii!

• avem acum un guvern care devalizează proprietatea intelectuală

• am plătit suficient la aceste alegeri şi sper că în toamnă electoratul va realiza că a greşit

• îmi exprim convingerea că Vasile Blaga va avea forţa să ţină partidul unit

• îl voi susţine pe Vasile Blaga şi viitorul Birou Permanent

ora 10.49 Cezar Preda: Suntem exact ca acum 12 ani. Venim să ne adunăm, să vedem ce facem pentru că avem în faţa noastră un partid-stat care confiscă tot ceea am construit în ultimii opt ani.

• din 2004 până acum principala întrebare a fost "Ce face PDL pentru noi?". De azi trebuie să ne punem toţi întrebarea "Ce facem noi pentru PDL"?

ora 10.41Cristian Preda: Suntem în opoziţie şi trebuie să înţelegem acest lucru, nu mai suntem la putere

• ne pregătim pentru o altă confruntare electorală

• în acest moment, PDL e principalul partid de opoziţie, singurul din Parlament care se opune puterii

• în faţa noastră stă USL, un pol politic care a ajuns la putere profitând nu de un vot popular, ci de trădarea oamenilor din tabără nosatră

• cred că e o urgenţă să creăm un guvern alternativă

• reprezentanţi credibili ai PDL trebuie să critice sistematic acţiunile greşite ale Guvernului Ponta



• avem obligaţia să denunţăm acţiunea de politizare a tuturor instituţiiilor , agresiunile îndreptate împotriva Curţii Constituţionale, a Preşedinţiei

• ne confruntăm cu o putere nu numai agresivă, dar şi arogantă

• alianţele electorale pe care le vom încheia trebuie convenite la scară naţională

ora 10.41 - Vasile Blaga: E o zi importantă pentru PDL

• am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PDL, este o mare onoare , dar şi o mare responsabilitate

• vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat principiilor şi valorilor de centru dreapta pe care şi le asumă

• mă prezint în faţa dvs. cu moţiunea PDL "Pentru o societate dreaptă"

Moţiunea "Pentru o societate dreaptă"


• proiectul se adresează tuturor acelora care împărtăşesc valorile şi principiile politicie ale dreptei

• dorim să relansăm PDL ca principal catalizator al tuturor forţelor politice româneşti de dreapta şi de centru dreapta

• este necesar ca PDL se se reorganizeze şi să-şi onoreze rolul de principal partid de opoziţie. Este un moment care trebuie să genereze unitate şi solidaritate

• sunt un om al dialogului, nu sunt omul care să sape tranşee în partid

• cerem demisia domnului prim ministru Victor Ponta. Guvernarea USL distruge credibilitatea ţării

• PDL are un singur adversar politic, stânga socialistă, care poartă numele USL, condusă de Ponta şi Antonescu

• PDL trebuie să fie axul principal al unificării forţelor politice de centru dreapta, care alături de alte forţe civice, de Mihai Răzvan Ungureanu să construiască un puternic pol care să se opună cu succes stângii socialiste

• vreau să reconstruiesc relaţia dintre PDL şi români, obiectivul meu este de a recâştiga încrederea în PDL

• PDL îşi va apăra cu tărie aleşii locali ameninţaţi de restauraţia socialistă

• deciziile politice se iau în urma dezbaterilor în forurile statutare. Toţi membrii partidului trebuie să respecte decizia şi să o aplice

• să credem în noi, în valorile noastre şi în cei care ne-au votat

• candidez la funcţia de preşedinte cu speranţă şi încredere în PDL . Iubiţi acest partid că merită!

ora 10.20Emil Boc: Această Convenţie este produsul asumării politice a preşedintelui PDL şi a Biroului Permanent Naţional cu privire la rezultatul alegerilor locale din 10 iunie 2012.

• PDL şi-a propus să obţină un scor de 25%, rezultatul a fost de 23%. Deci, la prima vedere, rezultatul a fost foarte aproape de cel propus.

• totuşi, având în vedere că în această competiţie am pierdut importante consilii judeţene şi reşedinţe de judeţ, preşedintele PDL şi BPN au luat decizia de a-şi suma răspunderea politică şi a demisiona.

• consider acest gest politic de asumare a răspunderii ca pe unul normal. Este un moment în care să desemnăm o nouă echipă de conducere, care să obţină cel mai bun rezultat cu putinţă la alegerile parlamentare de la finalul acestui an.

• uitaţi-vă la guvernarea Ponta. Niciuna din deciziile economice pe care le-au promis când erau în opoziţie nu le-au respectat. Şi-au dat măsura populismului acum, când sunt la guvernare.

ora 10.15. Încep lucrările Congresului PDL cu intonarea imnului de stat

ora 10.00 Deputatul PDL Victor Boiangiu a căzut, sâmbătă, la intrarea în sala în care se desfăşoară Convenţia Naţională a partidului, şi s-a rănit la cap, el primind îngrijiri medicale. El s-a rănit la frunte şi a început să sângereze. La faţa locului a venit şi un echipaj SMURD care i-a acordat îngrijiri, pansându-i rana.

Fotografii realizate de Mugur Mihăiţă pentru politicaromaneasca.ro

Ziua clarificărilor la PDL. Democrat liberalii îşi aleg o nouă conducere.

Democrat-liberalii s-au reunit la Palatul Parlamentului la lucrările Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului care va stabili noii lideri ai formaţiunii după pierderea guvernării şi rezultatele slabe obţinute la alegerile locale din 10 iunie.

Democrat-liberalii se regrupează în jurul fostului secretar general, Vasile Blaga, pe care îl văd drept cel mai bun organizator pentru redresarea partidului, după rezultatele slabe obţinute la alegerile locale de la începutul lunii.

Ei se aşteaptă ca acesta să ridice partidul, aşa cum a făcut-o Traian Băsescu în 2001.

Vasile Blaga îl are alături pe liderul de la Suceava, Gheorghe Flutur, care nu are contracandidat pentru funcţia de secretar general.

Prin moţiunea "Pentru o societate dreaptă" Vasile Blaga spune că doreşte unitatea partidului, dinamizarea activităţii structurilor interne, încurajarea dialogului intern, între generaţii şi a diversităţii de opinie exprimate doar în interiorul PDL şi nu în afara lui.

"Candidez pentru că vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat principiilor şi valorilor de centru-dreapta, pe care şi le asumă. Este momentul care trebuie să genereze unitate şi mai ales solidaritate", a spus Blaga.

Bătaie pe funcţiile de conducere

Dacă pentru funcţia de secretar general al PDL este un singur candidat, Gheorghe Flutur, pentru cele 47 de funcţii de conducere, sunt peste 90 de candidaturi depuse.

Pe listă se regăsesc lideri din garda veche a partidului, dar şi lideri de filiale care au obţinut un scor bun la alegerile locale.

Pentru cele patru posturi de prim-vicepreşedinte s-au înscris în cursă şase candidaţi: Mihai Stănişoară, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

Doi pe loc la funcţia de vicepreşedinte

Aproape doi pe loc este concurenţa pentru cele 15 posturi de vicepreşedinţi.

În competiţie s-au înscris Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Sebastian Bodu, Cristian Boureanu, William Brânză, Costică Canacheu, Edward Honorius Circa, Irinel Cristu, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Tinel Gheorghe, Mircea Hava, Traian Igaş, Petru Luhan, Mircea Marin, Jean Marian Marinescu, Iliuţă Mihaela, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Cristian Petrescu, Aurelian Florin Popescu, Cezar Preda, Silviu Prigoană, Radu F. Alexandru, George Scripcaru, Bucur Ştefan Stoica, Alin Tişe, Alin Silviu Trăşculescu, Raluca Turcan şi Sever Voinescu.

Pentru funcţiile de secretar executiv şi-au depus candidaturile Vasile Borş, Constantin Cerbulescu, Gigi Christian Chiru, Edward Honorius Circa, Constantin Cristian Poteraş, Florin Dragoş David, Oliviu Dorin Gligor, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Cristian Daniel Florian, George Ionescu, Tinel Gheorghe, Gheorghe Groza, Mihai Dan Marian, Marian Zlotea, Jean Marian Marinescu, Marius Rogin, Iliuţă Mihaela, Mircea Marin, Petru Luhan, Augustin Alin Popoviciu, Ion Ruşet, Sebastian Bodu, Adrian Vasile Silaşi, Florin Simion, Theodor Paleologu, Silviu Alin Trăşculescu, Victor Tarhon şi William Brânză.

Pentru cele trei posturi de secretar general adjunct candidează Ioan Bălan, Bogdan Cantaragiu, Ion Dumitrel, Alin Augustin Popoviciu şi Cristian Daniel Florian.

UDMR nu susţine o reformă administrativ-teritorială care ar schimba proporţiile etnice
Știri 16 Ianuarie 2025, 09:28

UDMR nu susţine o reformă administrativ-teritorială care ar schimba proporţiile etnice

Într-un interviu acordat presei maghiare şi citat de MTI, liderul UDMR a precizat că nu pot fi pur şi simplu desfiinţate...

UDMR nu susţine o reformă administrativ-teritorială care ar schimba proporţiile etnice
Înalta Curte dezbate recursul declarat de Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidenţiale
Știri 16 Ianuarie 2025, 08:52

Înalta Curte dezbate recursul declarat de Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidenţiale

Pe 31 decembrie 2024, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea deschisă de Călin Georgescu, însă acesta a făcut recurs.

Înalta Curte dezbate recursul declarat de Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidenţiale
Proiectul bugetar pentru acest an "va avea o abordare prudentă"
Știri 15 Ianuarie 2025, 16:26

Proiectul bugetar pentru acest an "va avea o abordare prudentă"

Proiectul bugetar pentru acest an va avea o abordare prudentă, spunea premierul Marcel Ciolacu, precizând că se va menţine în...

Proiectul bugetar pentru acest an "va avea o abordare prudentă"
Marcel Ciolacu: Taxa pe valoarea adăugată nu se va majora
Știri 15 Ianuarie 2025, 16:20

Marcel Ciolacu: Taxa pe valoarea adăugată nu se va majora

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări de TVA nu se va mări.

Marcel Ciolacu: Taxa pe valoarea adăugată nu se va majora
Petre Roman, chemat la Parchetul General în dosarul Mineriadei
Știri 15 Ianuarie 2025, 10:32

Petre Roman, chemat la Parchetul General în dosarul Mineriadei

Petre Roman este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul redeschis al Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Petre Roman, chemat la Parchetul General în dosarul Mineriadei
AUR solicită sesiune extraordinară pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis
Știri 15 Ianuarie 2025, 08:48

AUR solicită sesiune extraordinară pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis

AUR împreună cu POT şi SOS România au împreună numărul de voturi necesar pentru a inţia suspendarea şefului statului, însă nu...

AUR solicită sesiune extraordinară pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis
15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale
Știri 15 Ianuarie 2025, 08:40

15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale

În Capitală și în țară au loc conferinţe, dezbateri, concerte şi expoziţii, iar la multe muzee intrarea este gratuită.

15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale
USR solicită urgent controale în centrele în care se află copii cu dizabilități
Știri 14 Ianuarie 2025, 15:57

USR solicită urgent controale în centrele în care se află copii cu dizabilități

USR acuză finanțarea insuficientă pentru serviciile sociale și personalul din domeniu și consideră că banii necesari pot fi...

USR solicită urgent controale în centrele în care se află copii cu dizabilități