Liderul socialiștilor europeni, îngrijorat de tensiunile politice din România
Reales președinte al Congresului Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev s-a declarat îngrijorat de tensiunile politice din România .
Articol de Emil Groza, 14 Iunie 2015, 09:17
Congresul Partidului Socialiştilor Europeni s-a încheiat ieri la Budapesta.
Aceştia l-au reales preşedinte pe fostul premier bulgar Serghei Stanişev şi şi-au trasat principalele obiective pentru următorii doi ani şi jumătate.
Liderul socialiştilor europeni s-a declarat îngrijorat de tensiunile politice din România şi a afirmat că atât puterea, cât şi opoziţia trebuie să respecte principiile democraţiei.
Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev s-a arătat îngrijorat în legătură cu tensiunile politice din România şi a afirmat că a fost informat că Parlamentul a respins moţiunea de cenzură împotriva guvernului, iar aceasta este o procedură democratică, care trebuie respectată şi confirmă legitimitatea activităţii executivului.
Acesta a fost întrebat şi care este opinia sa în legătură cu decizia preşedintelui României de a-i cere demisia premierului Victor Ponta.
"România este o ţară independentă şi suverană, membră a Uniunii Europene, iar toată lumea trebuie să respecte procedurile democratice. Decizia parlamentară de respingere a moţiunii de cenzură a arătat în mod clar voinţa majorităţii Parlamentului democratic şi legitim şi care trebuie respectată de toată lumea", a spus Serghei Stanişev.
La Congresul Partidului Socialiştilor Europeni de la Budapesta a fost prezent şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.
"Eu am avut onoarea să fiu aleasă de către PES, în biroul de conducere al Partidului Socialiştilor Europeni, temele politice dezbătute s-au referit la cum putem, prin forţa politică pe care o avem, unitate, solidaritate, să luăm măsurile cele mai bune pentru cetăţenii europeni, România este un exemplu în ceea ce priveşte alternativa la măsurile de austeritate, prin tot ceea ce am făcut, creare de locuri de muncă, prin reducerea taxării, inclusiv pe piaţa muncii, reducerea TVA-ului şi în continuare investiţii în aşa fel încât să putem să ridicăm nivelul de trai prin crearea de locuri de muncă şi salarizare mai bună. Un alt subiect abordat a fost acela al întăririi democraţiei în Europa, a respectării legii şi al stabilităţii Uniunii Europene, având în vedere provocările internaţionale. Din punctul acesta de vedere, România se poziţionează ca un lider în regiune", a spus Plumb.