Liberalii ameninţă cu o nouă moţiune de cenzură
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este de părere că opoziţia va trebui să depună o moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea salarizarii unitare, aşa cum a anunţat.
Articol de Simona Mihăescu, 22 Noiembrie 2010, 16:56
Liberalii vor discuta în acest sens, cu partenerii lor din opoziţie, a anunţat luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu
"O să vedem ce a reuşit până la urmă mintea Guvernului să formuleze de ultimă oră în materie de legea salarizării, dar dacă tot ceea ce ştim până acum se regăseşte în lege, noi credem că ea va trebui întâmpinată cu o moţiune de cenzură. Vom discuta şi cu ceilalţi parteneri din opoziţie, cred însă că va fi o asumare urmată de o moţiune de cenzură", a spus liderul liberalilor.
Cât priveşte Legea educaţiei, ea este o prioritate politică a partidului, a spus Antonescu.
"Poziţia politică a PNL este că trebuie să avem o Lege a educaţiei care să fie adoptată în Parlament. Este o prioritate politică pentru PNL să avem o Lege a educaţiei adoptată democratic, în Parlament, care să răspundă nevoilor societăţii şi sistemului de educaţiei, nu ambiţiilor de politizare pe care Guvernul Boc doreşte să le extindă şi în domeniului învăţământului, în special în zona învăţământului superior", a susţinut, Crin Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente, reunite la Palatul Parlamentului.
Antonescu a precizat că PNL salută faptul că, la Senat, Comisia de învăţământ a finalizat raportul la Legea educaţiei, el adăugând că, în zilele următoare, conform procedurilor şi deciziei Biroului permanent al Senatului, parlamentarii liberali sunt gata să treacă la discuţia şi votarea raportului şi a legii în ansamblu.
Biroul Permanent al Senatului a retrimis luni, la Comisia de învăţământ, raportul Legii educaţiei, înaintat, tot luni, de senatorii opoziţiei din această comisie.
Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat că s-a ajuns la un compromis. El a spus că, după nenumărate discuţii, "s-a ajuns la un compromis" şi anume ca membrii Comisiei de învăţământ să reanalizeze, până marţi, la ora 12.45, articolele finalizate în absenţa reprezentanţilor puterii.
Chelaru a recunoscut că a existat şi o a doua variantă şi anume să se dea termen de finalizare a Raportului până miercuri, apoi trei zile, până la şedinţa Biroului Permanent de săptămâna viitoare, pentru ca toţi senatorii să poată fi înştiinţaţi asupra raportului.
Astfel, Comisia trebuie să reanalizeze până marţi la prânz, toate articolele dezbătute în weekend, urmând să fie înaintat apoi un alt raport Biroului Permanent.