Lia Olguţa Vasilescu, prima femeie primar de reşedinţă de judeţ
La Primăria Craiova, rezultatele alegerilor (Lia Olguţa Vasilescu - USL 45,5%, Antonie Solomon - UNPR 40,9%) au ajutat-o pe candidata USL să devină prima femeie primar de reşedinţă de judeţ din România.
Articol de Alice Vasiloiu, 11 Iunie 2012, 13:44
În urma numărării voturilor din cele 80 de secţii din cele 168, Lia Olguţa Vasilescu (USL) a obţinut 45,5% de voturi pentru funcţia de primar al Craiovei, iar Antonie Solomon (UNPR) 40,9%.
Astfel, din 66.328 voturi valabil exprimate, Lia Olguţa Vasilescu are 30.187 voturi, iar Antonie Solomon 27.141 voturi.
La Consiliul Judeţean Dolj, potrivit datelor centralizate din 58 secţii de votare din cele 519:
►USL a obţinut 55,36%
►PDL - 31,21%
►PP-DD - 6,64%
►UNPR-3,40%
►PRM - 1,18%
restul formaţiunilor politice având sub 1%.
Lia Olguţa Vasilescu: Pana acum o lună, nici mama nu-mi dădea şanse!
Candidatul USL la primăria Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică seară după aflarea primelor exit-poll-uri care o dau câştigătoare că la începutul campaniei contra lui Solomon nici mama ei nu-i dădea şanse, potrivit Realitatea.net.
"Maximul la care puteam ajunge era 58%, asta mi-am propus. Dar e bine şi aşa. M-am aşteptat (să câştig, n.red), de un an de zile am încercat să-mi conving colegii de partid, colegii din USL, că pot să câştig Primăria Craiovei. Până acum o lună nici mama nu-mi dădea şanse, dar am fost absolut convinsă că voi câştiga această primărie. Cred că şi campania dusă la extrem împotriva mea a jucat un rol important şi a mobilizat electoratul meu să iasă la vot", a declarat Olguţa Vasilescu.
Solomon, un primar cu probleme
Municipiul Craiova a fost condus în ultimii opt ani de Antonie Solomon, trecut de la PSD la PDL şi ajuns la UNPR, din partea căruia a şi candidat în acest an.
În 2004, el a fost ales din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat, fiind ales din primul tur.
În martie 2010, primarul Antonie Solomon a fost reţinut de procurorii DNA, iar apoi a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual.
La o săptămână după ce magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandatul de arestare, Antonie Solomon a fost suspendat din funcţia de primar.
Pe 8 septembrie 2010, dupa şase luni de arest preventiv, Solomon a fost eliberat.