Legislaţia referitoare la transportul de persoane în regim de taxi, în discuţii la Guvern
Patronatele din domeniu au acuzat concurenţa pe care o fac companiile care asigură servicii similare pe platforme on line, aşa cum este Uber.
Articol de Radiojurnal, 02 Noiembrie 2016, 13:16
Astăzi la Guvern se discută şi despre legislaţia privind transportul de persoane în regim de taxi.
Patronatele din domeniu au acuzat concurenţa pe care o fac companiile care asigură servicii similare pe platforme on line, aşa cum este Uber.
Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a spus pentru postul nostru de radio că aceste fime fac taximetrie mascată şi ca este nevoie ca autoturismele să poate fi verificate, la fel şi şoferii acestora:.
"Noi cerem ca ele să se autorizeze conform legii în vigoare ca şi noi. Legislaţia spune în momentul de faţă, aşa: când dispecerizezi o maşină de taxi cum fac aceste platforme, Uber sau Clever, înseamnă că acea maşină este autorizată, înseamnă că este licenţiată, înseamnă că are ITP din şase în şase luni, că se plăteşte RCA ca persoană juridică, înseamnă că are asigure pentru persoane şi pentru bagaje, că şoferul are atestat de taxi, înseamnă că este controlată în trafic, pentru că are semne vizibile ca un taximetru, ca un transportator de persoane", a spus Vasile Ştefănescu.
De cealaltă parte, una dintre companiile care oferă astfel de servicii - Uber - respinge acuzaţiile de fraudă fiscală şi precizează că tranzaţiile electronice sunt înregistrate, iar clienţii primesc bonuri fiscale.