Legile austerităţii se întorc în Parlament
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate pentru luni la ora 13:00, pentru a stabili traseul legislativ pe care-l vor avea legile austerităţii
Articol de Luminiţa Apostolescu, 28 Iunie 2010, 10:33
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat că s-a înţeles în acest sens cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
Între timp, a apărut o nouă dispută, putere-opoziţie, pe tema posibilităţii adoptării modificărilor la legile austerităţii prin ordonanţă de urgenţă
.
PNL va decide cum va ataca ordonanţa de urgenţă
PNL a anunţat că va decide în zilele următoare care este cea mai bună metodă de a ataca ordonanţa guvernului, prin care se majorează taxa pe valoarea adăugată.
Purtătorul de cuvânt al partidului, Mihai Voicu, a afirmat că actul normativ va sărăci şi mai mult populaţia şi va lovi în agenţii economici.
Mihai Voicu: "Considerăm că în continuare încearcă să ni se inoculeze această minciună, că avem de-a face cu o variantă ori/ori, adică ori tăiem pensii şi salarii, ori mărim taxele. Am ajuns, oricum, în situaţia de a avea şi/şi. Există un domeniu, acela al clientelei politice, acela al cheltuielilor bugetare lipsite de sens, al achiziţiilor de bunuri şi servicii, în care sub niciun chip actuala guvernare nu vrea să intre".
Vasile Blaga speră că legile vor fi aprobate de Parlament
Ministrul de interne, Vasile Blaga, a declarat că speră ca legile referitoare la măsurile de austeritate să fie aprobate de parlament.
Vasile Blaga: "Noi sperăm ca să intre în normal printr-o dezbatere în parlament şi aprobarea parlamentului, pentru că întotdeauna, din 2005 până acum, camerele reunite în comisiile juridice reunite au făcut corecţii, au intrat în plen şi s-au aprobat, bineînţeles. Sperăm să fie aşa. Dacă nu, vom da o ordonanţă de urgenţă".
La rândul său, premierul Emil Boc le-a sugerat celor care spun că printr-o ordonanţă de urgenţă nu se poate modifica taxa pe valoarea adăugată, să studieze cu atenţie legea.