Legea subvenţiilor pentru servicii sociale "va fi revizuită"
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, explică faptul că în actuala formă, Legea subvenţiilor pentru servicii sociale discrimează și prin urmare, se impune modificarea ei.
Articol de Simona Mihăescu, 06 Aprilie 2014, 11:45
Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a precizat că proiectul de lege privind subvenţionarea serviciilor sociale - puternic contestat de organizaţiile neguvernamentale, care au cerut în repetate rânduri retragerea lui - va fi revizuit.
Demnitarul a adăugat că va analiza posibilităţile prin care va putea să vină în sprijinul organizaţiilor neguvernamentale, considerând la rândul său că proiectul, în forma actuală, discriminează.
"Aşa cum e formulată acum, din punctul meu de vedere, legea discriminează, pentru că finanţarea s-ar duce mai mult în rural. Dar probleme sunt şi în urban", a explicat Rovana Plumb, într-o emisiune la Pro TV.
Mai multe organizaţii neguvernamentale au cerut deputaţilor din Comisia de muncă, în 17 februarie, să respingă proiectul de lege privind subvenţionarea serviciilor sociale, explicând că adoptarea acestuia ar însemna o lege foarte puţin aplicabilă, care ar lăsa mii de beneficiari fără servicii sociale.
Principalele modificări care nemulţumesc organizaţiile neguvernamentale se referă la faptul că sumele de la bugetul de stat, cu destinaţia de subvenţii, se vor acorda doar furnizorilor de servicii sociale din comunităţile rurale şi în localităţile cu o populaţie de până la 10.000 de locuitori şi doar pentru primii trei ani de funcţionare.
R. Plumb: Vrem o creștere reală a numărului de salariați
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că se doreşte o creştere reală a numărului de salariaţi de cel puţin 400.000 până în 2016 şi de scoatere din zona neagră şi gri a economiei a unui număr de până la un milion.
"Aşa ne-am angajat", a adăugat demnitarul, cu referire la faptul că atingerea acestor obiective este parte a programului de guvernare.
Rovana Plumb a precizat, pe de altă parte, că în 2013 au fost "consolidate" 78.000 de locuri de muncă.
Potrivit ministrului Muncii, intenţia este de a creşte numărul locurilor de muncă nu doar pe zona de servicii, ci şi în cea a economiei sociale.