Legea asistenţei sociale, din nou, amânată
Senatorii au aprobat, în şedinţa de plen de miercuri, propunerea liderului grupului senatorilor liberali, Puiu Haşotti, ca proiectul legii asistenţei sociale să fie devansat pe ordinea de zi pe ultima poziţie.
Articol de Alina Dobrinescu, 05 Octombrie 2011, 17:38
Puiu Haşotti a afirmat că proiectul legii asistenţei sociale va fi dezbătut în data de 1 noiembrie, înainte cu o zi de împlinirea termenului de adoptare tacită a proiectului, senatorii Opoziţiei asigurând cvorumul necesar lucrărilor în respectiva zi.
"Găsiţi că acest proiect de lege este o prioritate pentru dumneavoastră, dar pentru noi prioritatea este să răsturnăm Guvernul Boc. Aţi făcut în aşa fel încât să adoptaţi toate amendamentele formulate. Doriţi să trecem proiectul repede de Senat ca să ajungă la Camera Deputaţilor pentru ca Roberta Anastase să numere acolo din doi în doi. Eu propun ca proiectul să fie ultimul pe ordinea de zi şi să îl discutăm pe 1 noiembrie. Vom asigura cvorumul necesar atunci", a spus Haşotti.
Propunerea liberalului a fost adoptată cu 48 de voturi pentru, 40 de voturi împotrivă şi trei abţineri.
Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că proiectul legii asistenţei sociale, amânat din nou la dezbaterile din plen, va trece de Senat prin adoptare tacită, din cauza "boicotului" opoziţiei.
Rădulescu a fost întrebat de jurnalişti dacă Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe legea asistenţei sociale, în condiţiile în care propunerea Guvernului a fost, miercuri, mutată la finalul ordinii de zi, senatorii opoziţiei fiind majoritari.
"Nu este nevoie de asumarea răspunderii. Opoziţia a făcut ca până acum să se piardă aproape patru săptămâni, au mai rămas patru şi ea va trece tacit şi se va duce la Camera Deputaţilor", a răspuns el.
Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sârbu, a comentat că puterea este cea care trebuie să susţină proiectele Guvernului, în timp ce opoziţia trebuie să folosească "pârghiile" care îi stau la dispoziţie.
Ilie Sârbu le-a reproşat senatorilor din arcul guvernamental că nu există nici un dialog între putere şi opoziţie, nici la nivelul Parlamentului, dar nici în relaţia Parlament-Executiv.
"Vreţi să fim nişte politicieni naivi, nişte îngeraşi care votează în plen tot ce doriţi dumneavoastră", a precizat acesta.
Legea asistenţei sociale a fost mutată de la punctul cinci al ordinii de zi a plenului de miercuri, la punctul 54, opoziţia având cu patru voturi în plus faţă de putere.