Judecătorul Stan Mustaţă, condamnat la 10 ani de închisoare
Stan Mustaţă a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat şi folosire de informaţii nedestinate publicităţii.
Articol de Diana Surdu, 24 Aprilie 2015, 12:07
Stan Mustaţă, judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzat că vindea sentinţe judecătoreşti, a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat şi folosire de informaţii nedestinate publicităţii.
Pe lângă pedeapsa principală, judecătorii de la Curtea de apel Bucureşti i-au interzis lui Stan Mustaţă după executarea pedepsei să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a exercita o profesie juridică, timp de 5 ani. decizia magistraţilor nu este definitivă.
Stan Mustaţă a susţinut, când a fost audiat ca inculpat, că dosarul său a fost "fabricat artificial" pornind de la bănuiala că el ar fi încercat să tergiverseze dosarul Institului de Cercetări Alimentare.
Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti făcea parte din completul de judecată în cazul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care era vizat şi Dan Voiculescu, dar şi în cel referitor la conetstaţia fostului manager al Clubului Steaua, Mihai Stoica, împotriva condamnării în Dosarul transferurilor din fotbal.
Magistratul, grefiera şi alte patru persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
Potrivit procurorilor, în 2013, cei şase au constituit un grup infracţional, organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de corupţie judiciară.
Ei sunt acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare sau folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
DNA susţine că judecătorul Stan Mustaţă a pretins, în mai multe rânduri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate sume de bani pentru a le anula condamnarea.