Judecătorul Stan Mustaţă, arestat preventiv
Judecătorul Stan Mustaţă, alături de alte şase persoane, sunt acuzaţi de corupţie judiciară.
Articol de Gabriela Tătărău, 30 Aprilie 2014, 08:21
Judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru fapte de corupţie.
Curtea de Apel Bucureşti a luat aceeaşi măsură şi în cazul grefierei Mariana Curea.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Instanţa Supremă.
Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti făcea parte din completul de judecată în cazul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care era vizat şi Dan Voiculescu, dar şi în cel referitor la conetstaţia fostului manager al Clubului Steaua, Mihai Stoica, împotriva condamnării în Dosarul transferurilor din fotbal.
Magistratul, grefiera şi alte patru persoane sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.
Potrivit procurorilor, în 2013, cei şase au constituit un grup infracţional, organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de corupţie judiciară.
Ei sunt suspectaţi de luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare sau folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
DNA susţine că judecătorul Stan Mustaţă a pretins, în mai multe rânduri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate sume de bani pentru a le anula condamnarea.
Magistratul neagă acuzaţiile şi spune că probele anchetatorilor nu sunt concludente.
"Trebuie să mi-o dovedească mita. S-a discutat înainte în cercuri, prieteni, că pot să vorbească să ajungă la mine, să pot să. Nu s-a dat nicio soluţie, nu s-a vorbit. Nu s-a dat mită, nu s-a dat nimic. Mai multe dosare. Eu le ştiu? Nu ştiu. Vreo patru, credeţi-mă că nu ştiu, unul este MM Stoica. Ăsta îl reţin. Restul nu m-a mai interesat", a spus Stan Mustaţă.
Reţienerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă a fost încuviinţată, marţi, de Consiliul Superior al Magistraturii, dar decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.