Iohannis: Aplicarea măsurilor recomandate de Guvern a început să aibă efecte pozitive
Aplicarea măsurilor recomandate de Guvern a început să aibă efecte pozitive, spune Klaus Iohannis.
Articol de Alina Stănuţă, 22 Noiembrie 2020, 18:14
Doar respectarea normelor sanitare este eficientă pentru a ţine pandemia sub control până la apariţia vaccinului anti-COVID şi folosirea lui pe scară largă, a declarat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, după ce a vizitat Institutul Fundeni, din Bucureşti.
Şeful statului a subliniat că aplicarea măsurilor recomandate de Guvern a început să aibă efecte pozitive, dar eforturile trebuie continuate.
Preşedintele a fost însoţit de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, care a precizat că se vor intensifica eforturile de creştere a capacităţii la ATI, aproape 300 de noi paturi fiind în pregătire.
Preşedintele Klaus Iohannis declara că eforturile pentru creşterea capacităţii secţiilor ATI la nivel naţional vor fi intensificate şi a făcut apel din nou la respectarea normelor stabilite de autorităţi şi de specialişt, pentru a ţine sub control pandemia.
Klaus Iohannis:În ultimele zile vedem că numărul de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 se menţine pe un platou. Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este, în continuare, prea mare. La fel, presiunea pe secţiile de antestezie şi Terapie Intensivă se menţine la cote foarte ridicate şi de aceea am hotărât împreună cu Ministerul Sănătăţii să intensificăm eforturile pentru creşterea capacităţii secţiilor ATI la nivel naţional.
Prezent la Institutul Fundeni din Capitală, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declara că în acest moment la Terapie Intensivă sunt aproximativ 1.390 de locuri, iar alte aproape 300 de paturi sunt în pregătire.
Nelu Tătarau: Noi avem, în acest moment, în jur de 1.390 de locuri la Terapie Intensivă, avem 1.032 de pacienţi la Terapie Intensivă. Mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi, de la 24 de spitale. Locurile de la Terapie Intensivă sunt în dinamică. În Bucureşti, în acest moment, avem la suplimentare cu şase paturi la Spitalul "Sfânta Maria", cu opt paturi la Spitalul "Cantacuzino", cu 30 de paturi de Terapie Intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul "Monza Metropolitan" şi reevaluăm celelalte structuri care se pot adapta la Terapie Intensivă.
Pe de altă parte, acesta a anunţat că starea medicului rănit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ şi, care, este tratat în Belgia, este staţionară.
Din cei şase pacienţi de la Piatra Neamţ, care au fost transferaţi la spitalul din Leţcani, din salonul care nu a fost afectat de incendiu, doi mai sunt în viaţă, a mai anunţat ministrul Nelu Tătaru.