Ioan Botiş, viitorul candidat PDL la Primăria Bistriţei Năsăud
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost ales, joi seara, în funcţia de preşedinte al PDL Bistriţa şi a fost desemnat candidat al formaţiunii, în 2012, la Primăria municipiului.
Articol de Simona Mihăescu, 19 Noiembrie 2010, 10:06
Botiş a fost singurul candidat la şefia PDL Bistriţa, fiind votat de 281 de delegaţi din cei 284 prezenţi la conferinţa municipală a partidului.
Tot joi seara au fost aleşi cei doi prim-vicepresedinţi, secretarul organizaţiei, trezorierul şi cei zece vicepresedinţi. Intr-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean a anunţat că Ioan Botiş se pregăteşte, la Ministerul Muncii, să fie primarul Bistriţei din 2012.
Ioan Oltean şi Ioan Botiş au participat, joi seară, la lucrările Consiliului de coordonare a colegiului nr.1 Bistriţa al PDL, colegiu unde Botiş a fost ales ca deputat în 2008. În cadrul acestui consiliu, a fost ales Biroul permanent al colegiului nr.1 al PDL şi cei 50 de delegaţi la Conferinţa judeţeană de alegeri a PDL Bistriţa-Năsăud, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.
"Viitorul primar al acestui municipiu trebuie să fie membru PDL şi sper eu sa fie Ioan Botiş. Vreau să spun public acest lucru ca să se ştie. Ioan Botiş este ministru, dar este acolo doar în pregătire pentru ceea ce urmează la Bistriţa în perioada 2012-2016. Eu îmi exprim, în mod cert, convingerea că va fi mulţi ani primar al acestui municipiu din 2012 încolo", a spus Oltean.
În altă ordine de idei, cei doi lideri ai PDL, Ioan Oltean şi Ioan Botiş, sunt convinşi că o eventuală moţiune de cenzură, pe care opoziţia o va depune după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea salarizării unitare, nu va avea sorţi de izbândă.
"Cu siguranţă PSD şi PNL vor depune o moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe legea salarizării. Este o procedură parlamentară şi constituţională, mi se pare firesc să o facă opoziţia. Reforma pe care noi o generăm în acest domeniu este o reformă de fond, cu implicaţii şi pozitive, şi negative. Însă vă asigur că puterea este pregătită să depăşească şi acest moment şi nu există niciun risc în ceea ce priveşte adoptarea acestei moţiuni. De altfel, şi opoziţia ştie foarte bine acest lucru. O face doar pentru imagine, pentru că este rolul opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură şi de a încerca să se facă cât mai vizibili", a declarat Ioan Oltean.
Şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, este sigur că doar prin asumare Guvernul poate pune în practică cele două legi: Legea salarizării unitare şi Legea educaţiei.
"Eu sunt convins că doar prin asumare, Guvernul poate pune în practică cele două legi. În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, (...) am încredere şi ştiu că avem o susţinere totală în rândul parlamentarilor noştri', a declarat Botiş, potrivit corespondentului RRA.