Întâlnire Traian Băsescu - FMI
Şeful statului şi delegaţia organismelor financiare internaţionale au discutat, aproximativ o oră, despre acordul de tip preventiv pe care România îl are cu FMI.
Articol de Gabriela Tătărău, 31 Ianuarie 2012, 13:15
Preşedintele Traian Băsescu a discutat, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflată la Bucureşti pentru a patra evaluare a acordului stand-by de tip preventiv.
Şeful statului a subliniat, în debutul întrevederii cu delegaţia comună, că au fost introduse în interiorul UE reguli apropiate de cele ale FMI şi că semnalele de la Bruxelles privind situaţia din interiorul UE şi din zona euro sunt pozitive.
Şeful misiunii FMI în ţara noastră, Jeffrey Franks, a evidenţiat faptul că prin angajamentul României de a aplica în interiorul Uniunii reguli economice şi mai stricte, ţara noastră va reuşi să trimită semnale pozitive în întreaga lume.
Delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România şi se va afla în ţara noastră până pe 6 februarie, având programate întâlniri cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile.
Franks: E nevoie de politici care să genereze creştere economică
Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a spus la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor la Palatul Parlamentului că în România este nevoie de politici care să genereze creştere economică şi majorare de salarii.
Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că România este din nou pe un traseu pozitiv, dar că urmează alte provocări cărora ţara noastră trebuie să le facă faţă.
"S-a reîntors creşterea economică, avem patru trimestre consecutive de creştere economică. O veste proastă însă este aceea că această creştere este insuficientă pentru a îmbunătăţi standarul de viaţă al românilor. Este nevoie de o creştere suplimentară", a spus Jeffrey Franks.
Jeffrey Franks a mai adăugat că România ar trebui să redirecţioneze fondurile din domeniul asistenţei sociale doar către cei săraci.