Hossu: Situaţia de la TAROM este un semnal de alarmă
Sindicatele din cadrul Companiei Naţionale TAROM SA, afiliate la Cartel Alfa, au atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, în special în ceea ce priveşte managementul companiei.
Articol de Radio România, 20 Februarie 2013, 17:44
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de lipsa dialogului social, de încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la organigrame, precum şi de încălcările repetate ale contractului colectiv de muncă.
Preşedintele Cartel Afla, Bogdan Hossu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu se respectă şi că este încălcat cadrul legislativ al dialogului social.
"'Conducerea privată a Companiei TAROM, în frunte cu domnul Dan Pascariu, nu respectă prevederile legale privind dialogul social. Ca urmare, de la instituirea managementului privat, în luna noiembrie, a anului trecut şi până în prezent nu a fost convocată nicio întâlnire între sindicate şi membrii Consiliului de Administraţie.Situaţia de la TAROM se concretizează printr-o administrare care se doreşte a fi eficientă pe structura privatizării sau a privatizării managementului, dar care cel puţin în puţinele luni care s-au /scurs/ de la nominalizare arată o încălcare a cadrului legislativ naţional legată de dialogul social, relaţia cu salariaţii, cu lucrătorii" a spus Hossu.
Hossu consideră că la TAROM interesul politic primează în detrimentul eficienţei companiei.
"Pe de altă parte, arată mai mult un interes politic în structura de organigramă care se doreşte să fie făcută şi care creează numai posturi de conducere bine remunerate şi mai puţin eficienţa companiei respective", a mai spus liderul sindical.
Bogdan Hossu a estimat că în următoarea perioadă se vor declanşa mai multe conflicte sociale, iar situaţia de la TAROM este un semnal de alarmă.
"Este un semnal de alarmă asupra conflictelor sociale care vor putea fi declanşate în următoarea perioadă, cât şi a blocajului într-o companie de interes naţional", a mai spus preşedintele Cartel Afla, Bogdan Hossu .