Guvernul renunţă la majorarea salariilor din ANAF
Potrivit Executivului, creşterea cu 22 de procente a salariilor pentru personalul din ANAF a fost anulată prin abrogarea prevederilor ordonanţei de rectificare a bugetului de stat pe 2015.
Articol de Radio România, 03 Noiembrie 2015, 16:27
Guvernul renunţă la majorarea salariilor din ANAF, Ministerul Finanţelor, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.
Potrivit unui comunicat al Executivului, creşterea cu 22 de procente a salariilor pentru personalul din aceste instituţii a fost anulată prin abrogarea prevederilor ordonanţei de rectificare a bugetului de stat pe 2015.
Astăzi, activitatea direcţiilor de finanţe din mai multe oraşe din ţară şi din Bucureşti a fost blocată din cauza unor proteste spontane ale angajaţilor.
Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi că pentru o parte din angajaţii Ministerului de Finanţe au crescut substanţial salariile, însă nu şi pentru cei din teritoriu.
Proteste la Arad
Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad au organizat marţi dimineaţă, timp de o oră, un protest spontan.
Aceştia sunt nemultumiţi de faptul ca angajaţii Direcţiei Generale Antifrauda Fiscală au obţinut majorari salariale în urma unei ordonanţe de guvern în timp ce angajaţti direcţiilor regionale nu beneficiază de astfel de majorari salariale , transmite corespondentul RRA Ioan Suciu.
Protest spontan la Sibiu
Aproape 100 de angajaţi din Administraţia Finanţelor Publice Sibiu au participat la un protest spontan, nemultumiţi că salariile lor nu sunt majorate, la fel ca al altor colegi din aparatul Ministerului Finantelor Publice şi ANAF.
Angajaţii au întrerupt pentru scurt timp activitatea şi au ieşit în faţa instituţiei, în semn de protest.
În timpul protestului, care a durat câteva zeci de minute, activitatea la ghişee nu a fost perturbată , transmite corespondentul RRA Carmen Vulcan.
Nemulțumiri și la Galați
Marţi dimineaţă, de la 9:00 la 10:30, angajaţi ai ANAF Galaţi au protestat, nemultumiţi de faptul ca Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru lucrătorii Ministerului de Finanţe de la Bucureşti, nu şi a celor din ţară.
Circa 80 de angajaţi au rămas, timp de o oră şi jumătate în faţa sediului ANAF, în timp ce alţii au refuzat să lucreze, la birouri.
Totuşi, activitatea cu publicul nu a fost total suspendată, a declarat liderul Sed Lex, Corneliu Mihalache, acesta precizând ca în momentul an care angajaţii ANAF au luat decizia de a protesta era deja ora 9:00, iar programul cu publicul începuse.
Astfel, pe parcursul protestului activitatea cu publicul a continuat, nu însă fără sincope, transmite corespondentul RRA, Maria Măndiţă.