Guvernul pregăteşte facilităţi pentru microîntreprinderi
Microîntreprinderile vor beneficia de anumite facilităţi, printre care sprijin financiar nerambursabil, garanţii din Fondul naţional de garantare şi scutire de la plata operaţiunilor de înmatriculare.
Articol de Radio România, 30 Aprilie 2014, 18:55
Acest lucru se va realiza prin modificările legislative care urmează să fie luate şi care au fost discutate în şedinţa de guvern de miercuri.
La şedinţa săptămânală de guvern, premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor din domeniul economic, printre care şi ministrului Finaţelor, Ioana Petrescu, să pregătească discuţiile pe care le vor avea cu reprezentanţii creditorilor internaţionali pe tema reducerii contribuţiei de asigurări sociale la angajator, dar şi modul în care va fi aplicată neimpozitarea profitului reinvestit.
Şeful guvernului speră ca economia românească să păstreze tendinţa de creştere atestată şi de datele din primul trimestru al anului în curs.
Ponta ar vrea ca România să intre în spaţiul euro în 2019
În context, premierului Ponta a subliniat cât de important este ca "aceste realizări economice să fie de durată", pentru ca "obiectivul intrării în spaţiul euro în 2019 să fie atins".
"Este important ca rezultatele noastre economice să fie durabile, să îndeplinim angajamentele asumate, România să atingă standardele economice ale Uniunii Europene şi să putem realiza întroducerea monedei euro în anul 2019", a spus Victor Ponta, în deschiderea şedinţei de guvern.
Potrivit unei surse care a dorit să îşi păstreze anonimatul, România nu îşi va asuma angajamentul pentru această dată-ţintă, respectiv anul 2019, deoarece în raportul pregătit de Executivul condus de Victor Ponta se stipulează doar că România va întroduce moneda euro după îndeplinirea criteriilor "nominale şi reale" ale programului de convergenţă, informează RADOR.
Potrivit datelor anunţate recent de premier, economia României a crescut anul trecut cu 3,5%, iar rata inflaţiei anuale a fost de 1,5%.
Deficitul bugetului a fost anul trecut 2,5% din PIB, datoria statului, de 40% din PIB, iar şomajul de 7%.