Guvernul Ponta, validat de USL
Partidele din USL s-au întâlnit pentru a valida lista noilor miniştri propuşi de Victor Ponta, urmând ca luni să prezinte lista guvernului şi programul de guvernare în Parlamentul României.
Articol de Alice Vasiloiu, 02 Mai 2012, 10:28
PSD, PNL şi PC s-au reunit miercuri în şedinţe pentru a valida lista cabinetului Ponta.
Biroul Permanent Naţional al PSD a validat componenţa noului cabinet, a anunţat la finalul şedinţei preşedintele partidului, Victor Ponta, premier desemnat.
"Da, BPN a dat două voturi pentru lista cabinetului şi pentru mandatul meu de a forma o majoritate stabilă cu alte grupuri parlamentare, mai puţin PDL", a precizat liderul USL.
Şi Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat lista miniştrilor. Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că "înţelege votul de validare ca pe un credit pe care colegii din conducerea PSD i-l dau".
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat că lista miniştrilor prezentată de premierul desemnat Victor Ponta este foarte bună.
"Este mai bună decât s-au aşteptat foarte mulţi. Mă bucur foarte mult că Florin Georgescu a acceptat să fie ministrul Finanţelor. Eu cred că aici este vorba de o hotărâre extraordinară care adaugă credibilitate acestui guvern", a precizat Năstase.
Totodată, acesta a afirmat că din Guvernul propus de Victor Ponta fac parte miniştrii cu mai mare experienţă, dar şi unii cu mai puţină.
În opinia sa, important va fi ca miniştrii propuşi de PSD şi PNL să lucreze în echipă, iar aceasta să fie sudată.
PNL şi PC, vot favorabil pentru Cabinetul Ponta
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că lista cabinetului Ponta a fost votată în unanimitate de conducerea liberală.
Şi Biroul Politic al PC a validat miercuri componenţa noului cabinet propus de premierul desemnat Victor Ponta, a anunţat preşedintele partidului, Daniel Constantin.
Pentru acest Cabinet urmează ca premierul desemnat să solicite votul de învestitură pe data de 7 mai.
"Am ales pe această perioadă păstrarea în marea sa majoritate a structurii actuale a Guvernului, pentru a nu avea perturbări administrative şi pentru a nu pierde timp cu reorganizări, despărţiri, eventuale fuziuni. După luna noiembrie, în baza votului popular, pentru un mandat de patru ani, există înţelegerea la nivelul USL ca structura Guvernului să fie schimbată, să existe un alt mod de organizare european, modern şi, evident, atunci şi portofoliile şi eventual persoanele care ocupă aceste portofolii le vom anunţa la momentul potrivit", a precizat Ponta, marţi, la prezentarea Cabinetului.
Din cabinetul Ponta fac parte 11 tehnocraţi asumaţi politic şi patru miniştri delegaţi.
Citeşte aici lista cabinetului Ponta.