Guvernul Boc se confruntă cu moţiunile de cenzură ale opoziţiei
Opoziţia a depus două moţiuni de cenzură pe Legea salarizării unitare, acuzând Guvernul de incompetenţă şi abuz legislativ.
Articol de Iulia Gherman, 20 Decembrie 2010, 09:01
Deputatul PSD , Carmen Moldovan a citit, luni dimineaţă, textul celei de a doua moţiuni de cenzură pe care opoziţia a iniţiat-o ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Legea-cadru privind salarizarea unitară a bugetarilor.
Semnatarii cer demiterea Guvernului pe motiv că prin această lege, pe care o consideră neconstituţională, sunt reduse drastic veniturile salariaţilor şi puterea de cumpărare.
Dezbaterea şi votul acestei moţiuni de cenzură sunt programate pentru joi.
Parlamentul dezbate moţiunea de cenzură pe Legea salarizării
Parlamentul dezbate şi votează, luni, prima moţiune de cenzură a PSD şi PNL la Legea salarizării din 2011 a personalului bugetar.
Semnatarii moţiunii, 74 de liberali şi 135 de social-democraţi, cer demisia Guvernului, pe care îl acuză de incompetenţă şi abuz legislativ.
PNL şi PSD spun că prin Legea salarizării pentru care şi-a asumat răspunderea, Guvernul vrea să permanentizeze micşorarea veniturilor personalului bugetar, deşi executivul a prezentat în vară această măsură ca pe una temporară.
Dan Mircea Popescu (PSD) cere parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură
Deputatul social-democrat Dan Mircea Popescu i-a îndemnat, luni, pe parlamentari să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie în procedura angajării răspunderii Guvernului pe proiectul Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice în 2011.
"Legea salarizării bugetare pe 2011 se înscrie în viziunea aşa-zis reformatoare a puterii şi consacră reducerea salariilor bugetarilor şi pentru anii următori. Legea nu stimulează munca şi performanţa. Ea nu prevede priorităţi şi exclude importanţa socială a muncii. Educaţia, cercetarea, sănătatea, deşi esenţiale, rămân cenuşăresele sistemului. Legea este inutilă şi lipsită de transparenţă", a afirmat, de la tribuna Parlamentului, Dan Mircea Popescu.
PDL şi UDMR nu votează moţiunea de cenzură
Grupurile reunite de la Senat şi Camera Deputaţilor ale Partidului Democrat Liberal nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată în procedura angajării răspunderii Guvernului pe proiectul Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice în 2011, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, într-o scurtă intervenţie de la tribuna Parlamentului.
Şi UDMR a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură.