Graţierea pedepselor de până la cinci ani intră în dezbaterea parlamentarilor
Proiectul care prevedea graţierea pedepselor de până la cinci ani este deja în dezbatere la Parlament.
Articol de Amalia Bojescu, 06 Martie 2017, 08:04
Şi tot de astăzi în atenţia legislativului se află o altă ordonanţă controversată, criticată de manifestanţi şi de opoziţie pe motiv că ar permite autorităţilor locale să cheltuiască cum vor miliardele de lei prevăzute în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Activitatea parlamentară stă sub semnul dezbaterii şi adoptării Ordonanţelor de urgenţă 6 şi 9, care prevăd măsuri în domeniul economic.
Ordonanţa 6 din 2017, care alocă 30 de miliarde de lei pentru realizarea de investiţii finanţate din fonduri publice a trecut deja de Senat.
La votul din plen al senatorilor trebuie să intre şi Ordonanţa 9/2017 privind unele măsuri bugetare în acest an. PNL a solicitat dezbaterea în regim de urgenţă a celor două acte normative şi respingerea acestora.
Senatorii jurişti reiau dezbaterile amendamentelor depuse de parlamentari şi instituţiile de profil, pe marginea Legii graţierii.
CSM a avizat favorabil, cu amendamente proiecte de lege.
CSM atrage atenţia că graţierea în întregime a pedepselor de până la cinci ani poate genera un sentiment de insecuritate.
La Camera Deputaţilor, ordonanţa de urgenţă care urmăreşte depozlitizarea conducerilor de spitale intră în circuitul legislativ al acestui for, care urmează să dea votul decisiv.
Documentul a fost respins de Senat.
Este aşteptată şi o şedinţă a plenului reunit al parlamentului.
Unul din punctele de pe ordinea de zi este adoptarea unei declaraţii propuse de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care se reafirmă rolul şi prestigiul legislativului în arhitectura constituţională, mai informează reporterul RRA