Fonduri europene pentru comunitățile defavorizate
Peste 10.000 de locuri de muncă vor fi create cu preponderenţă în mediul rural printr-un program finanțat din fonduri europene.
Articol de Radio România, 08 Iulie 2014, 18:04
România va folosi fondurile europene pe care le are la dispoziţie pentru a îmbunătăţi capacitatea de integrare a comunităţilor devaforizate.
Premierul Victor Ponta a precizat, că ţara noastră are în continuare cea mai proastă imagine în legătură cu integrarea unor comunităţi defavorizate, cum ar fi cea a romilor.
"În Europa, în acest moment, România are cea mai bună imagine în ceea ce priveşte creştera economică şi are în continure cea mai proastă imagine privind capacitatea de integrare a diverselor comunităţi defavorizate. Şi am această viziune şi hotărâre şi în felul acesta am construit mare parte din Acordul de Parteneriat 2014 - 2020, pentru a lucra exact la zonele unde încă nu stăm bine", a spus Ponta.
Concepţia Guvernului este aceea de societate inclusivă, în care cei foarte buni sunt premiaţi, iar cei mai puţini competitivi sunt sprijiniţi, a declarat marţi premierul Victor Ponta.
"Important este ca accesul la fonduri europene să fie posibil nu doar pentru anumite categorii mai competitive în mod natural, ci şi pentru cei care au foarte mare nevoie de sprijin şi de accesul la fonduri europene, care înseamnă da fapt posibilitatea de a crea locuri de muncă şi de a crea bunăstare în zonele care au cea mai mare nevoie. E o discuţie care poate, în sfârşit, se va îndrepta în direcţia corectă", a adăugat premierul.
Locuri de muncă în mediul rural
Peste 10.000 de locuri de muncă vor fi create cu preponderenţă în mediul rural prin intermediul programului "Promovarea incluziunii sociale", al cărui buget se situează la 200 de milioane de euro din fonduri europene, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Rovana Plumb, ministrul Muncii.
"Bugetul acestui program este de 200 de milioane de euro din fonduri europene. Acest program se lansează şi în context european, dar şi adaptat la nevoile României. Prin acest program pot fi înfiinţate 1.000 de întreprinderi sociale şi se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, familiile cu mai mult de doi copii, dar şi familiile mono-parentale, femeile în situaţii de risc, persoanele rome, victimele violenţei în familie", a menţionat Rovana Plumb.