Flutur: Pariul existenţei USL este alegerea candidatului la prezidenţiale
Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că marea încercare pentru USL o va reprezenta hotărârea privind candidatul la alegerile prezidenţiale din 2014.
Articol de Alina Dobrinescu, 05 Februarie 2013, 15:39
Gheorghe Flutur a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că "pariul existenţei USL" va fi hotărârea candidatului pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.
"USL şi-a anunţat mai demult liderii, deci candidaţii pentru funcţia de prim-ministru şi pentru cea de la alegerile prezidenţiale. Din punctul meu de vedere, marea încercare pentru USL va fi hotărârea pentru prezidenţiabil. Acela va fi pariul existenţei lor sau nu", a susţinut secretarul general al PDL.
Secretarul general al PDL a spus de asemenea că şi democrat-liberalii au trecut printr-o experienţă nefericită, "cu PSD în 2009".
"Atunci, la mai puţin de nouă luni, cei de la PSD au plecat de la guvernare, venise şi criza, şi au ales să-şi susţină candidatul la Preşedinţie din opoziţie, pe Mircea Geoană. Acel obiectiv a fost mai important pentru ei decât să guvernăm România şi s-o scoatem din criză. Noi am rămas, am scos România din criză, am plătit, dar de aceea eu cred că pentru USL marele examen de supravieţuire va fi discuţia despre prezidenţiale", a declarat secretarul general al PDL.
Întrebat dacă el crede că va exista un singur candidat al USL la prezidenţiale, Flutur a afirmat că e greu de spus acum acest lucru, având în vedere că "vor fi multe praguri de trecut pentru ei".
"Ştim ce a însemnat guvernare. Vor fi costuri, unii vor vrea să fugă în buncăre ca să nu plătească politic, alţii vor rămâne să plătească. Nu vreau să fiu un prooroc, nu vreau să prevestesc ce va fi, dar sunt convins că aşa cum se aude, şi nu iese fum fără foc, PSD îşi pregăteşte propriul candidat. Aşa se vede, cel puţin de aici, de la PDL", a precizat Gheorghe Flutur.
"Impozitarea venitului din agricultură este o lovitură dată clasei de mijloc"
Cât priveşte noile taxe impuse în domeniul agricol prin noul Cod Fiscal, Gheorghe Flutur a afirmat că acestea "reprezintă o lovitură dată clasei de mijloc şi este împotriva organizării moderne a agriculturii".
"Impozitarea venitului în agricultură este o lovitură dată clasei de mijloc şi este împotriva organizării moderne a agriculturii. Noi trebuie să trecem de la subzistenţă la ferma mică, la ferma mijlocie, să ieşim în piaţă, să vindem, să ne rentabilizăm. USL face un îndemn spre ferma de subzistenţă. Trăim în zodia taxelor şi a impozitelor. În mai bine de o lună de guvernare observăm că sunt mai multe taxe şi impozite noi despre care nu au vorbit nimic în campania electorală", a afirmat secretarul general al PDL.
Potrivit lui Flutur, "nu este corect să impozitezi o dată terenul şi a doua oară animalul".
"Această suveică de impozitare a hectarelor, după care a fiecărui animal în parte, înseamnă, de fapt, calcularea unui venit ireal pe care ţăranii nu-l realizează. (...) Deci, este o lege făcută pe picior", a adăugat Flutur.
El a criticat şi faptul că norma de impozitare este una naţională.
"Una este să ai trei hectare în Bărăgan şi alta este să ai trei hectare la Suceava sau la Mehedinţi. Plăteşti acelaşi impozit şi nu este corect", a spus Flutur.
Totodată, a adăugat el, prin noile impozite din agricultură persoanele fizice sunt discriminate în raport cu societăţile comerciale care au posibilitatea să-şi deducă TVA la cheltuielile pe care le au cu înfiinţarea unui hectar de cultură agricolă.