Flutur: "Opoziţia a încălcat regulamentul Senatului"
Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur,susţine că opoziţia a încălcat regulamentul Senatului când a elaborat în comisie raportul privind Legea educaţiei.
Articol de Cristina Ghioca, 22 Noiembrie 2010, 16:47
Comisia pentru învăţământ din Senat a depus luni, la Biroul Permanent raportul la Legea educaţiei, după ce senatorii opoziţiei au dezbătut la sfârşitul săptămânii proiectul de lege în absenţa reprezentanţilor puterii.
Potrivit vicepreşedintelui Comisiei de învăţământ din Senat, social-democrata Ecaterina Andronescu, documentul are peste 1.000 de pagini, cu amendamente admise şi respinse de comisie.
Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a precizat că opoziţia a încălcat regulamentul Senatului când a elaborat în comisie raportul.
"Sigur că noi socotim că s-a încălcat regulamentul Senatului, pentru că trebuia aprobată ordinea de zi, acel program prelungit peste week-end", a comentat Flutur demersul opoziţiei de a elabora un raport pe Legea Educaţiei.
El susţine că graba cu care PNL şi PSD au finalizat raportul Legii educaţiei la Senat denotă faptul că aceste formaţiuni vor să continue conflictul politic.
"Coaliţia rămâne consecventă şi unită, aşteaptă rezultatul de la Curtea Consituţională - înţelegem că miercuri va fi finalizat răspunsul - şi vom acţiona în continuare. Însă noi socotim că cei din opoziţie n-au făcut decât un exerciţiu de weekend în care au încercat să-şi impună varianta dumnealor, încălcând propriile reguli de funcţionare din Senat.
Raportul transmis Biroului Permanent nu poartă semnătura preşedintelui Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdau (PDL), însă secretarul acesteia, liberalul Nicolae Robu, a explicat că atât el, cât şi vicepreşedintele comisiei au 'mandat legal' să semneze un raport de lege şi să îl transmită conducerii Senatului.
Guvernul nu renunţă la asumarea răspunderii pe Legea salarizării
În ceea ce priveşte Legea salarizării, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a afirmat că guvernul nu renunţă la ideea asumării răspunderii pe legea salarizării.
El susţine că legea este importantă, în condiţiile în care acest document este parte a elaborării bugetului pe 2011.
Din păcate, spune el, opoziţia trage din nou de timp în această problemă.
"Se continuă lupta politică pentru a bloca iniţiativa coaliţiei şi a guvernului. Coaliţia rămâne consecventă şi unită, aşteaptă rezultatul de la Curtea Constituţională - înţelegem că miercuri va fi finalizat răspunsul - şi vom acţiona în continuare. Însă, noi socotim că cei din opoziţie n-au făcut decât un exerciţiu de weekend în care au încercat să-şi impună varianta dumnealor, încălcând propriile reguli de funcţionare din Senat", a declarat vicepreşedintele PD-L.
Legea salarizării unitare va fi dezbătută în guvern miercuri, după ce mâine va intra spre avizare în Consiliul Economic şi Social.