Femeile din PDL cer Guvernului "sa nu se atinga" de indemnizatia pentru copii
Presedintele Organizatiei de Femei din PD-L, Sulfina Barbu, si-a declarat dezacordul cu intenţia de reducere cu 25% a indemnizatiei pentru cresterea copiilor.
Articol de Politica Romaneasca, 16 Mai 2010, 13:05
Sulfina Barbu: "Sunt 200.000 de mame care beneficiaza în momentul de fata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Este un numar cert de copii care beneficiaza de aceasta alocatie si nu poti sa pacalesti statul nici în planul acesta. Consideram ca de la milioanele de beneficiari ai unor ajutoare sociale nejustificate se poate face o economie pentru a nu reduce indemnizatia pentru cresterea copiilor si pentru a nu reduce alocatia copiilor".
"Organizatia de femei a PDL a decis sa solicite Guvernului sa caute solutii pentru a nu diminua alocatia si indemnizatia pentru cresterea copiilor. Este corecta si necesara solicitarea presedintelui Traian Basescu de a reaseza sistemul de protectie sociala, astfel încât de ajutoarele sociale sa beneficieze doar categoriile sociale vulnerabile si sa evitam cumularea nejustificata de diverse ajutoare sociale. Ajutorul pentru cresterea copiilor însa, nu este un ajutor de care poti profita mintind. Aici lucrurile sunt clare, cu nasterea unui copil nu poti pacali autoritatile. Total de acord ca statul nu mai are de unde sa cheltuiasca la fel de mult ca înainte, dar scopul planului de austeritate este redresarea României. Si nimeni nu poate gândi revigorarea României pe termen lung fara sprijinul acordat familiilor în cresterea copiilor", sustine Sulfina Barbu.
Fond de solidaritate în PDL
Organizatia de Femei a PDL a decis totodata sa propuna partidului crearea la nivel national a unui fond de solidaritate pentru a carui finantare parlamentarii si alesii locali ai formatiunii sa doneze 25% din sumele forfetare si din indemnizatiile lor.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi redus, de la 1 iunie, cu 25%, diminuare aplicata la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, a declarat agentiei MEDIAFAX consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul.
"Varianta agreata pentru noua indemnizatie pentru cresterea copiilor în România este pastrarea perioadei de acordare a indemnizatiei la doi ani si a procentului de 85% din nivelul salariului obtinut în ultimele 12 luni lucratoare si diminuarea temporara cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi mentinute limitele minimale si maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutam despre pastrarea de facto a abordarii procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010", a spus consilierul premierului.