Emil Boc despre Raportul pe Justiţie: O moţiune de cenzură, însă mult mai dură
Fostul premier, Emil Boc, compară Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie prezentat, miercuri, la Bruxelles, cu o moţiune de cenzură, "însă mult mai dură".
Articol de Simona Mihăescu, 22 Ianuarie 2014, 13:32
Primarul municipiului Cluj-Napoca, democrat-liberalul Emil Boc, este de părere că Raportul MCV pe justiţie este, pentru guvernul USL, ca o moţiune de cenzură, însă mult mai dură, deoarece este dat de la Bruxelles, informează Agerpres.
Emil Boc a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că USL nu poate fi ameninţat cu moţiuni de cenzură deoarece deţine 70 la sută din Parlament, dar atunci când vine un asemenea raport, cum este cel de monitorizare şi verificare, atunci "este chiar mai dureros decât o moţiune de cenzură'".
"Raportul MCV pe justiţie marchează regresul României în planul democraţiei şi al statului de drept şi este o moţiune de cenzură la adresa Guvernului României şi a guvernării USL. Dacă nu au moţiune de cenzură în Parlament, unde au 70 la sută, e mai dureroasă moţiunea de cenzură'care vine de la Bruxelles pe MCV", a spus Boc.
Potrivit sursei citate, fostul premier a mai spus că acest raport poate fi interpretat şi ca un vot de blam la adresa guvernării USL, "care face regrese majore în progresele ţării noastre pe linia statului de drept şi democraţiei".
Mark Gray: Legislaţia anticorupţie trebuie să le fie aplicată tuturor, în mod echitabil
Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, România a făcut progrese în mai multe domenii, dar, cu toate acestea, CE atrage atenţia asupra legislaţiei ce vizează anticorupţia şi recomandă un Cod de Conduită pentru Parlamentari.
România a făcut progrese în ceea ce priveşte funcţionarea instituţiilor din domeniul judiciar, însă legislaţia anticorupţie trebuie să le fie aplicată tuturor, în mod echitabil - arată Raportul privind situaţia justiţiei din România, prezentat, miercuri, la Bruxelles.
►Bilanţul instituţiilor cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanţe uneori dificile.
►Legislaţia anticorupţie trebuie să le fie aplicată tuturor, în mod echitabil.