Elena Udrea: Legea Capitalei trebuie adoptată de Parlament
Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, joi, că încă de la început a susţinut că Legea Capitalei trebuie adoptată de Parlament.
Articol de Alina Dobrinescu, 20 Mai 2011, 15:11
Elena Udrea consideră că referendumul nu îşi atinge obiectivul urmărit de PDL de informare corectă a bucureştenilor, fiind un instrument de manipulare în mâna PSD şi PNL.
"PDL a susţinut şi susţine în continuare nevoia de reformare administrativă a municipiului Bucureşti. Pentru acest motiv, am iniţiat Legea Capitalei. Încă de la început am afirmat că Legea Capitalei, o lege a modernizării municipiului Bucureşti, trebuie să fie adoptată de Parlament după informarea şi consultarea cetăţenilor. În acest scop, am organizat zeci de dezbateri cu mii de reprezentanţi ai societătii civile, ai asociaţilor profesionale şi de proprietari şi am derulat o campanie de informare a bucureştenilor referitoare la conţinutul iniţiativei noastre legislative, tocmai pentru a demonstra buna credinţă şi onestitatea demersului nostru", a precizat Elena Udrea.
Ea a afirmat că PDL este singurul partid care a adus în atenţia opiniei publice "soluţii de reformare administrativă a capitalei, în timp ce PSD şi PNL nu fac altceva decât să îi dezinformeze pe bucureşteni cu privire la conţinutul iniţiativei noastre legislative".
"Cel mai vocal adversar al reformei pe care noi o propunem este Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, care nu are alt scop decât să îşi protejeze poziţia privilegiată de administrator al sectorului cu cel mai mare buget din Bucureşti", a adăugat Elena Udrea.
Potrivit Elenei Udrea, Sorin Oprescu, împreună cu PSD şi PNL, au iniţiat în Consiliul General organizarea referendumului, iar PDL a votat această iniţiativă, plecând de la premisa că referendumul constituie o bună ocazie de informare a cetăţenilor cu privire la proiectul Legii Capitalei.
"Constatăm însă că PNL şi PSD continuă să îi mintă pe bucureşteni, afirmând, de exemplu, că Legea Capitalei desfiinţeaza sectoarele. Este evident că, în aceste condiţii, referendumul nu îşi atinge obiectivul urmărit de PDL, acela de informare corectă a bucureştenilor, fiind doar un instrument de manipulare în mâna PSD şi PNL", a mai spus Udrea.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti, precizând că s-a exagerat şi că Parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Capitalei.
Şeful statului a spus că a remarcat "zbaterea" de la Bucureşti în problema reorganizării administrative, inclusiv legată de organizarea unui referendum.
"Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotărăşte dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului", a spus Băsescu.
El a menţionat că este posibil ca cetăţenii să nu fie mulţumiţi de o astfel de decizie, dorind să aibă primar de sector.
"Dar cetăţenii nu ştiu ce este în spatele primarului de sector", a spus preşedintele.
Traian Băsescu a menţionat că oraşul are şapte bugete şi şapte consilii, existând reprezentanţii din toate partidele în spatele acestora.
El a menţionat că în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de consiliu.