Elena Udrea a ieșit din arestul preventiv. Instanța a decis arest la domiciliu
Înalta Curte pentru Casaţie şi Justiţie a înlocuit marţi măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea. Decizia este definitivă.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 17 Februarie 2015, 18:59
Instanţa a admis contestaţia formulată de Elena Udrea împotriva deciziei de arestare preventivă, dispusă în cazul ei pe 11 februarie, urmând ca Elena Udrea să stea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
La scurt timp de la anunțarea deciziei, Elena Udrea a părăsit arestul.
Judecătorii au impus Elenei Udrea mai multe obligaţii, printre care: să nu comunice cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect; să nu comunice informaţii referitoare la acuzaţia penală presei sau prin reţelele de socializare.
Magistraţii îi atrag atenţia lui Udrea că, în caz de încălcare a acestor obligaţii, se poate dispune arestarea preventivă.
Judecătorii de la Înalta Curte au analizat, de dimineaţă, contestaţia fostului ministru în dosarul "Microsoft".
Potrivit redactorului RRA, Diana Surdu, avocatul Elenei Udrea a încercat să demonstreze prin articole de presă ce conţin declaraţii ale deputatei, că aceasta nu a avut intenţia să influenţeze în niciun fel ancheta în cazul Microsoft, aşa cum susţin procurorii.
Apărătorul Elenei Udrea a mai prezentat judecătorilor şi chitanţele încheiate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, cu Dinu Pescariu.
Vă reamintim că magistraţii au motivat decizia de arestare preventivă de săptămâna trecută prin faptul că declaraţiile din presă ale Elenei Udrea, făcute după ce s-a luat măsura controlului judiciar, constituie indicaţii către martorii şi inculpaţii din dosar pentru a o susţine în denunţul referitor la şeful SRI, Florian Coldea.
Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea); trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro); şi spălare de bani.