Dragnea: Iniţiativa de modificare a Legii SRR şi SRTV ar trebui adoptată cât mai curând
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că iniţiativa legislativă a social democratului Georgică Severin de modificare a Legii 41 ar trebui să fie adoptată cât mai curând de Parlament.
Articol de Radio România Actualităţi, 02 Martie 2016, 13:37
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că Guvernul ar trebui să se implice mai mult în rezolvarea situaţiei financiare a Televiziunii publice.
El spune că din punctul de vedere al Partidului Social Democrat, iniţiativa legislativă de modificare a legii de organizare şi funcţionare a SRTV şi SRR ar trebui să fie adoptată cât mai curând de Parlament, ceea ce ar putea oferi o soluţie pentru Televiziunea publică.
"Noi modificăm legea, în sensul că vrem să depolitizăm, este un angajament luat de noi anul trecut. Sper să iasă rapid legea, să fie adoptată. Consiliul de Administraţie va fi desemnat ca şi până acum, prin propunerile venite de la partide, dar managerul va fi desemnat de către Consiliul de Administraţie, apolitic. Remus Borza poate să fie una din variante, dar nu o decidem noi, o să decidă Consilul de Administraţie. În schimb nu e în regulă faptul că guvernul nu vrea să se implice în salvarea TVR. Am vorbit cu colegii mei, încercăm să căutăm aici, în Parlament, o soluţie, dar nu e corect ca guvernul să stea de-o parte, având toate instrumentele financiare şi administrative. Până la urmă soluţia va fi cea posibilă. Obiectivul principal este să salvăm TVR. Ar fi o ruşine naţională ca TVR să se închidă", a spus Dragnea.
Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, solicită adoptarea în procedură de urgenţă a unei propuneri de modificare şi completare a Legii privind organizarea şi funcţionarea Societăţilor Române de Radiodifuziune şi Televiziune.
Potrivit expunerii de motive, actul normativ are ca punct de plecare situaţia financiară deosebit de dificilă a Televiziunii Publice, care ar avea drept cauză principală un management defectuos.
Georgică Severin propune, în principal, prin proiectul de lege, separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general în cazul celor două Societăţi.