Dosarul privatizării ICA rămâne la Curtea de Apel
Avocatul lui Dan Voiculescu ceruse strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, acuzând imparţialitatea celor doi judecători din noul complet.
Articol de Mădălina Verman, 11 Iulie 2014, 10:32
Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare rămâne la Curtea de Apel Bucureşti.
Instanţa Supremă a respins cererea avocatului lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului.
Dan Voiculescu a fost condamnant în primă instanţă în dosarul ICA la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 60 de milioane de euro.
Următorul termen de judecată la Curtea de Apel Bucureşti este 4 august.
Apărătorul preşedintelui fondator al PC, Gheorghiţă Mateuţ, a susţinut în faţa Înaltei Curţi că doreşte strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă acuzând imparţialitatea celor doi judecători din noul complet.
El a invocat faptul că cei doi magistraţi au respins toate cererile apărării şi că nu ar fi avut timp să studieze cazul.
Un alt argument adus de Gheorghiţţă Mateuţ a fost presiunea mediatică excesivă şi negativă asupra acestui dosar şi a depus peste 300 de pagini cu articole negative din presă.
Avocatul a adăugat că, tot prin intermediul mass-media, anumite persoane au transmis că trebuie urgentată judecarea deoarece faptele se prescriu în decembrie 2014, lucru care nu este adevărat.
La final, el a cerut ca să fie anulată decizia Curţii de Apel Bucureşti de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri şi acţiuni ale familiei Voiculescu.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC "Bioprod" SA Bucureşti.
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.