Disponibilizări la Poliţia Comunitară Bucureşti
La şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, s-a decis prin vot reducerea posturilor din cadrul Poliţiei Comunitare.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 06 August 2010, 19:49
Consilierii generali au aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor în Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti, de la 1.087 la 389.
Proiectul a primit 25 de voturi "pentru" din partea consilierilor municipali.
De asemenea au fost votate două amendamente care au avut în vedere înfiinţarea a două noi posturi într-o direcţie, prin reducerea de la alte direcţii.
Deşi se aflau în procedură de vot, consilierii generali membri ai grupului PSD se pregăteau să iasă din sală, reprezentantul partidului, Bogdan Georgescu, precizând că vor ataca acest din urmă proiect pe motiv că nu mai exista cvorumul necesar votului.
Reprezentanţii grupului PDL au replicat însă spunând că atâta timp cât votul s-a desfăşurat cu prezenţa consilierilor PSD în sala de şedinţă, proiectul a fost legal aprobat.
Ultimul proiect pe ordinea de zi, cel care avea în vedere o rectificare a bugetului municipalităţii nu a mai fost supus dezbaterii consilierilor generali din lipsă de cvorum, pentru votarea lui urmând să fie organizată o nouă şedinţă a Consiliului General în cursul săptămânii viitoare.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii generali ai Capitalei, prin care sunt puse în aplicare prevederile OUG 63/2010, noua organigramă a Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti prevede un număr total de 389 de posturi, din care 21 de conducere.
Referitor la disponibilizările care se vor face în cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, Oprescu a arătat, joi, că, în prezent, această instituţie are aprobate 1.087 de posturi dintre care sunt ocupate 687, iar diminuarea numărului de posturi s-a făcut legal.
"Având în vedere prevederile OUG 63/2010 (1 poliţist local pentru fiecare 5.000 de locuitori) precum şi adresa prefectului Capitalei, numărul total de posturi a fost diminuat corespunzător şi nu poate depăşi 389 de posturi. În consecinţă, Primăria Generală este nevoită să disponibilizeze 298 de angajaţi din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti", a susţinut Oprescu.
Potrivit acestuia, în aceste condiţii, municipalitatea nu poate redistribui personalul disponibilizat al Poliţiei Comunitare către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor deoarece posturile din cadrul acestei instituţii pot fi prevăzute şi utilizate numai pentru Serviciul Public Local de Evidenţă a Persoanelor.
700 de angajaţi, disponibilizaţila Primăria Capitalei
Proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor administraţiei municipale a fost aprobat vineri de consilierii generali, astfel că aproximativ 700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi efectiv, restul fiind posturi care erau prevăzute în organigramă, fără a fi însă ocupate.
Cele mai multe posturi au fost reduse de la Administraţia Străzilor - din 815 au rămas 490 - şi de la Poliţia Comunitară unde, dintr-un total de 1.087 de posturi din care erau ocupate 687, în momentul adoptării acestei hotărâri, au fost aprobate 389.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după adoptarea acestei hotărâri, că în mod efectiv vor pleca aproximativ 700 de oameni, menţionând că în prezent unele instituţii din subordinea primăriei capitalei îşi finanţau posturile.