Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de deputatul Mihail Boldea.
Articol de Flori Doman, 11 Aprilie 2012, 17:28
Instanţa supremă a respins, miercuri, cererea deputatului gălăţean Mihai Boldea de a fi eliberat condiţionat din arest preventiv, decizia nefiind definitivă.
Mihail Boldea poate face contestaţie la completul de cinci judecători al ICCJ.
Deputatul a fost adus, marţi, la Instanţa Supremă, unde s-a judecat cererea lui de eliberare sub control judiciar, părţile punând în discuţie admisibilitatea unei astfel de solicitări.
Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiea respins ca inadmisibilă această cerere.
În 2 aprilie, instanţa supremă hotărâse ca Mihail Boldea să rămână în arest, fiindu-i respins recursul împotriva emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Boldea, acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals
Mihai Boldea este cercetat, alături de alte 21 de persoane, de procurorii DIICOT, pentru formarea unui grup infracţional, care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Prejudiciul se ridică la aproximativ un milion euro.
În acest dosar, şase persoane au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar alte două, Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi şi Mihaela Bolboceanu, avocat în cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, au interdicţia de a părăsi localitatea.
Mihail Boldea ar fi falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galaţi, a cerut unor gălăţeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoşi, de condiţie modestă, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiţi falşi proprietari.
Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a deputatului Boldea, înscrisurile false erau folosite în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.
Totodată, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani.
Anchetatorii spuneau că Mihail Boldea şi-a vândut casa, recent, în care locuia tatălui său şi, de asemenea, şi-a donat trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea.