Deputatul Ion Stan nu poate părăsi țara
Instanţa supremă a respins cererea depusă de Ion Stan de ridicare a interdicţiei de a părăsi România, dispusă în cazul său de procurorii DNA.
Articol de Flori Doman, 27 Decembrie 2012, 16:27
Magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, joi, ca deputatul Ion Stan să rămână cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia este definitivă.
Ion Stan a depus, la 20 decembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă.
Camera Deputaţilor a respins, pe 21 decembrie, prin vot, ridicarea imunităţii deputatului PSD, Ion Stan, printr-o majoritate clară, cu 145 voturi "pentru" şi 226 "împotrivă".
Atunci, el a afirmat în plen că dosarul său este unul politic, susţinând că a fost "umilit şi împroşcat cu noroi".
După 17 ani în PSD, Ion Stan a demisionat din partid
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după respingerea în plenul Camerei a ridicării imunităţii lui Ion Stan, că acesta nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor, ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament.
Ulterior, deputatul Ion Stan şi-a anunţat demisia din PSD.
Solicitarea privind demisia din PSD a lui Ion Stan a fost depusă la Cabinetul preşedintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
În acest document Ion Stan subliniază că a slujit cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani PSD, obţinând totodată după alegerile din 9 decembrie mandat de parlamentar cu o largă majoritate.
Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă
Deputatul Ion Stan şi şoferul acestuia, Florin Sarca, au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.
Procurorii susţin că, în perioada 12 - 14 noiembrie, deputatul Ion Stan a pretins de la un denunţător 130.000 lei, bani destinaţi pentru achiziţionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în campania electorală, precum şi pentru achiziţionarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.
DNA susţine că în zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie, Ion Stan a primit, prin intermediul lui Florin Sarca, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală.
Ion Stan mai este acuzat că în perioada mai - iunie 2009, având funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Dâmboviţa, a pretins şi a primit, în mod indirect, în beneficiul formaţiunii politice din care face parte, de la acelaşi denunţător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro.