Deputaţii au început lucrul cu îndemnuri la colegialitate şi înţelepciune
Legea pensiilor şi Legea privind scurtarea termenelor în justiţie sunt doar două acte normative prioritare pentru deputaţi, după cum afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 01 Septembrie 2010, 17:36
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a ţinut să le ureze deputaţilor, miercuri, să aibă o sesiune "plină de rezultate bune", exprimându-şi speranţa că vor prima "colegialitatea şi înţelepciunea".
"Ne revedem din nou în aula Parlamentului. Vă doresc din tot sufletul să avem o sesiune parlamentară plină de bune rezultate. Cu siguranţă avem o agendă încărcată, deja dacă mă gândesc că la Comisia de Muncă se află Legea pensiilor, la Comisia juridică se va discuta Legea care vizează scurtarea termenelor în justiţie. Sunt multe subiecte pe ordinea de zi a plenului, care necesită multă atenţie şi evident o abordare constructivă. Vă doresc mult succes şi fie ca în această aulă şi în această sesiunea să primeze colegialitatea şi înţelepciunea", a susţinut Anastase, potrivit Mediafax.
Ea a deschis oficial cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2010 a Camerei Deputaţilor, precizând că din totatul de 333 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa la şedinţă 230, fiind absenţi 103.
Mircea Toader, liderul grupul PDL de la Cameră
Deputaţii PDL l-au reconfirmat în funcţie pe liderul Mircea Toader, a anunţat miercuri democrat-liberala Sulfina Barbu, care a precizat ca acesta a primit un vot de încredere deşi, la nivel organizatoric, ar fi nevoie de "îmbunătăţiri".
"Nu s-a schimbat deocamdată nimic, noi am dat votul nostru de încredere reprezentanţilor PDL în conducerea Camerei si la conducerea grupului. Sigur că mai trebuie să îmbunătăţim noi organizatoric, dar deocamdată conducerea este aceeaşi, i-am dat vot de încredere", a precizat deputatul Sulfina Barbu.
Potrivit unor surse democrat-liberale, deputaţilor care l-au contestat pe liderul Mircea Toader li s-a propus să-l realeagă pe acesta provizoriu în funcţia de lider, urmând ca, peste trei saptamâni, sa se dea un nou vot.
"Ni s-a spus că nu ar fi bine sa schimbăm liderul de grup acum pentru ca am da un semnal prost în presă si că, dacă ar fi schimbat acum Toader, atunci ar exista riscul să treacă şi motiunea de cenzură", a explicat un democrat-liberal prezent la şedinţă, citat de News In.