Deputaţii amână discutarea legii privind disponibilizările din MAI
Up date- Plenul Camerei Deputaţilor nu a discutat, marți, proiectul de lege care prevede disponibilizarea a cel puţin 8.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Deputaţii urmează să dea, marți, votul final.
Articol de Angela Bârgoan, 17 Mai 2011, 09:54
Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că documentul legislativ nu era inclus pe ordinea sa de zi.
Documentul figurează însă pe site-ul Camerei în seria proiectelor de lege cu caracter organic propuse pentru sesiunea de vot final, de marți, cu recomandarea de aprobare.
Proiectul de lege a fost contestat, marţi, în stradă, de către membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi ai Pro Lex.
Aproximativ două sute de poliţişti au protestat, în Piaţa Constituţiei, nemulţumiţi de prevederile actului normativ.
Deputaţii urmau să dea, marți, votul final pe proiectul de lege privind disponibilizările din Ministerul de Interne.
Potrivit secretarului general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Toader Paraschiv, documentul prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.
”Ieşim astăzi(n.r. marți) în stradă pentru a încerca să-i convingem pe parlamentarii noştri să nu uite că şi noi facem parte, împreună cu familiile noastre, dintre cei care i-au ales şi au hotărât ca aceştia să fie în fruntea ţării, în legislativ, pentru a face legi corect, nu pentru a reduce în mod inconştient şi deliberat numărul de poliţişti şi personal contractual din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor”, a precizat Toader Paraschiv.
Camera Deputaţilor a dezbătut şi adoptat pe articole, săptămâna trecută, acest proiect, dar este nevoie de un vot final în plen, fiind vorba de lege organică.
La dezbateri a fost prezent, din partea Ministerului Administrației și Internelor, un secretar de stat, care a explicat că disponibilizările se aplică tuturor categoriilor de angajaţi, şi nu doar poliţiştilor.
Proiectul de lege primise, luni, raport favorabil din partea Comisiilor reunite de apărare şi de administraţie, în condițiile în care de la vot au lipsit însă parlamentarii opoziţiei, care au părăsit sala de şedinţă invocând faptul că de la reuniune lipseşte ”conducerea politică a MAI”.
Problema care apare la votul din plenul Camerei Deputaților este cea a cvorumului de şedinţă, adică a numărului minim obligatoriu de parlamentari prezenţi la vot.
PSD şi PNL au anunţat deja că vor vota împotriva proiectului de lege.