Daniel Funeriu:Examenul de titularizare a fost unul corect, pentru prima dată în 20 de ani
Ministrul educaţiei şi cercetării, Daniel Funeriu a declarat, joi, la Iaşi că pentru prima dată în ultimii 20 de ani, există certitudinea că examenul de titularizare a fost organizat corect.
Articol de Alina Dobrinescu, 21 Iulie 2011, 17:13
Daniel Funeriu consideră că s-a constatat un progres şi anul trecut, însă în acest an, corectitudinea se poate vedea din distribuţia notelor, celebra curbă a lui Gauss.
''Asta înseamnă exigenţă în selectarea resurselor umane'', a spus ministrul.
Ministrul educaţiei a explicat că astfel a fost pusă o oglindă clară în faţa societăţii, că este o măsură corectă şi că sindicatele din învăţământ, în urma discuţiilor de miercuri de la Minister, nu doar au aprobat acest lucru, ci au participat efectiv la redactarea acestei părţi a metodologiei.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a precizat că posturile rămase libere în învăţământul preuniversitar, după titularizare, se vor ocupa printr-un concurs organizat pe 4 august.
"Pe 4 august va fi susţinut un concurs de ocupare a posturilor rămase libere în învăţământul preuniversitar (suplinire - n.r.) asemeni examenelor de titularizare susţinute în luna iulie. De asemenea, în fiecare sală vor fi camere de supraveghere", a explicat secretarul de stat Oana Badea.
Până acum, posturile de suplinitori erau ocupate prin şedinţă deschisă.
Conform celor doi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, din această toamnă nu doar titularii vor putea lua ore peste norma didactică, ci şi suplinitorii calificaţi care au obţinut cel puţin nota 7,00 la concurs.
Astfel, pe lângă cele 18 ore pe care trebuie să le aibă o catedră întreagă, atât titularii, cât şi suplinitorii calificaţi îşi mai pot lua încă nouă ore de predare.