CSAT: Este necesară modificarea legislației pentru gestionarea crizei migrației
Membrii CSAT au susţinut că, pentru gestionarea efectelor negative generate de acest criza migrației din UE, este necesară modificarea legislaţiei specifice.
Articol de Oana Bâlă, 15 Martie 2016, 18:35
CSAT s-a întrunit astăzi într-o şedinţă care a durat aproximativ cinci ore şi în care s-a discutat în principal despre modernizarea armatei României, despre ultimele evoluţii în criza migraţiei din UE şi despre situaţia politică din Republica Moldova.
Migraţia ilegală la nivel european a fost unul dintre subiectele abordate în şedinţa de la Palatul Cotroceni, iar membrii CSAT au susţinut că, pentru gestionarea efectelor negative generate de acest fenomen, este necesară modificarea legislaţiei specifice, cooperarea la nivelul structurilor cu atribuţii în domeniu, dar şi obţinerea de date suplimentare legate de integrarea refugiaţilor.
Situaţia politică din Moldova a constituit un alt punct de pe agenda şedinţei, în urma căreia s-a desprins ideea că se impune aplicarea credibilă şi sustenabilă a unui program de reforme pe termen mediu şi lung, atât în planul evoluţiilor interne, cât şi în cel al relaţiei cu România.
În ceea ce priveşte programul privind înzestrarea armatei până în anul 2027, s-a apreciat că mărirea alocaţiilor bugetare, începută în anul 2013 şi continuată gradual, va permite diminuarea sau chiar eliminarea limitărilor actuale ale capabilităţilor militare naţionale.
Vezi comunicatul Administrației Prezidențiale, după ședința CSAT.