Creşterea preţurilor la energie, "rezultatul direct al negocierilor guvernului USL"
Deputatul PDL Andreea Paul a cerut Guvernului asumarea unui program de liberalizare a preţurilor la energie şi gaze acceptabil şi sustenabil pentru economia şi societatea românească şi eliminarea discriminărilor între capitalul autohton şi cel străin.
Articol de Flori Doman, 06 Iunie 2013, 15:50
Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, joi, că PDL nu a acceptat condiţiile impuse de FMI privind creşterea preţurilor la energie şi a susţinut că USL, deşi nu recunoaşte, s-ar fi "angajat ferm" în scrisoarea de intenţie din 8 iunie 2012 adresată FMI că va creşte aceste preţuri.
"PDL nu a acceptat condiţiile impuse de FMI privind creşterea preţurilor la energie. USL a făcut-o şi a oferit cadouri otrăvite românilor. Creşterea preţurilor la energie este rezultatul direct al negocierilor guvernului USL", a spus Andreea Paul, într-o conferinţă de presă.
Democrat-liberalul a arătat că, sub guvernarea PDL, preţul gazelor pentru consumatorii casnici a scăzut cu 10% raportat la puterea de cumpărare a românilor, în timp ce, sub guvernarea USL, a crescut cu 4,4%.
Paul a mai arătat că la energia electrică preţurile au crescut cu 5,5% pentru consumatorii casnici sub guvernarea USL, "doar în al doilea semestru din 2012 raportat la puterea de cumpărare a românilor, acest lucru fiind mult peste creşterea de 4,6% înregistrată sub toată guvernarea PDL de trei de ani zile".
"În scrisoarea de intenţie semnată în timpul guvernării PDL din 28 februarie 2012, premierul Emil Boc a refuzat condiţiile impuse de FMI şi a cerut condiţii mai laxe pentru români, ţinând cont de condiţiile economice dificile şi de nivelul de trai la jumătatea celui european. USL nu recunoaşte, dar s-a angajat ferm în scrisoarea de intenţie din 8 iunie 2012 adresată FMI că va creşte accelerat preţurile la energie şi gaze", a adăugat Andreea Paul.
Ea a vorbit despre implicaţiile creşterii preţului la energie şi gaze şi a cerut Guvernului USL asumarea unui program de liberalizare "acceptabil şi sustenabil" pentru economia şi societatea românească.