Continuă protestele împotriva Codului Muncii
Protestele faţă de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Muncii continuă, însă numărul manifestanţilor este mai mic decât în zilele precedente.
Articol de Alina Dobrinescu, 09 Martie 2011, 15:18
Miercuri au fost organizate pichetări în Timişoara, Sălaj, Brăila şi Bucureşti.
Zeci de angajaţi ai Radioului Public afiliaţi la Sindicatul Liber din Societatea Română de Radiodifuziune şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind au protestat în faţa instituţiei, susţinând că documentul asumat de guvern transformă salariaţii în sclavi, făcând angajările din ce în ce mai dificile, iar concedierile mai uşoare.
Protestatarii au scandat lozinci anti-guvernare, atrăgând atenţia că viitorul cod va fi unul al sclaviei, angajările devenind din ce în ce mai dificile şi concedierile mai facile.
Preşedintele MediaSind, Cristi Godinac, a declarat că, dacă proiectul va trece de Parlamentul naţional, Federaţia intenţionează să depună petiţii în Parlamentul European, cu sprijinul Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, şi va începe demersurile pentru declanşarea procedurilor de infringement.
În paralel cu protestele, liderii confederaţiilor sindicale strâng semnături în vederea declanşării unei greve generale.
Studenţii protestează în Capitală
Studenţii veniţi la Bucureşti din toată ţara continuă, miercuri, protestele din faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Prin această acţiune, studenţii vor să explice reprezentanţilor Ministerului Educaţiei importanţa existenţei unui tip de învăţământ centrat pe student.
Acesta se poate realiza prin acordarea procentului de 25% în decizia de alegere a rectorului şi în consiliul de administraţie.
Într-un comunicat emis de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România se arată că organizaţia va continua şirul protestelor până când va fi mulţumită de negocierile cu ministrul educaţiei.