Consultări la Cotroceni cu premierul şi miniştrii de externe şi interne
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit marţi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul de externe, Titus Corlăţean şi cu ministrul de interne, Radu Stroe.
Articol de Simona Mihăescu, 05 Martie 2013, 13:13
Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele Traian Băsescu a avut marţi consultări cu premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi cu ministrul de Interne, Radu Stroe, prilej cu care s-a discutat despre mandatele României pentru şedinţa Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) din data de 6 martie şi pentru Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7 - 8 martie.
"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a avut marţi, 5 martie a.c., ora 11.00, la Palatul Cotroceni, o serie de consultări, în conformitate cu Articolul 86 din Constituţia României, cu prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, şi cu ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe. În cadrul consultărilor s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) din data de 6 martie a.c. şi pentru Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7 - 8 martie", se mai scrie în comunicatul Preşedinţiei.
Potrivit redactorului RRA, luni, premierul Ponta a precizat că România nu va solicita ca subiectul aderării la Spaţiul Schengen să fie supus la vot în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din 7 martie, poziţie apreciată şi susţinută de şeful statului.
Într-o declaraţie de presă, acordată luni, preşedintele Băsescu este de părere că o strategie corectă pentru următorul Consiliu pentru Justiţie şi Afaceri Interne ar fi să se consemneze progresele făcute de România în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, după care să se stabilească un alt termen pentru a discuta aderarea la spaţiul de liberă circulaţie.
Preşedintele Traian Băsescu a mai afirmat că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen, menţionând că sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot.