Comisia juridică din Senat: Aviz favorabil pentru cererea de arestare preventivă a lui Şova
Comisia juridică a Senatului recomandă plenului aprobarea cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova pentru fapte de corupţie.
Articol de Cătălin Purcaru, 18 Martie 2015, 15:46
Redactorul RRA menţionază că decizia a fost luată cu un scor strâns: şase senatori au votat pentru şi cinci împotriva solicitării procurorilor.
Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a menţionat că speră ca şi plenul Senatului să aprobe solicitarea amintită, fiindcă altfel 'am bloca posibilitatea instanţei de a nu aproba cererea de arestare'.
"A trebuit să ne pronunţăm asupra solicitării privind arestarea domnului senator Dan Şova. După ce l-am ascultat pe domnul senator şi după ce toţi cei 11 membri ai Comisiei au pus întrebările necesare pentru a se lămuri, s-a procedat la vot. Votul a fost unul în favoarea cererii de arestare - şase voturi pentru, cinci voturi împotrivă. Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil în privinţa solicitării DNA", a declarat Boboc jurnaliştilor.
Senatorul Dan Şova nu a dorit să facă declaraţii, el a spus doar că a spus adevărul în faţa colegilor senatori şi va face la fel şi în plenul Senatului.
Raportul Comisiei juridice va fi trimis Biroului Permanent, care va convoca plenul Senatului săpămâna viitoare pentru dezbatere şi votul asupra solicitării procurorilor DNA.
Aşadar, plenul Senatului va decide dacă Dan Şova îşi va pierde sau nu imunitatea.
Amintim că vineri, 13 martie, procurorii DNA au transmis procurorului general al Parchetului Instanţei Supreme, cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Şova.
Din actele de urmărire penală a rezultat că în perioada 2007-2009, suspectul Șova Dan-Coman a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între CER și CET pe de o parte și SCA „Șova și Asociații” pe de altă parte, menţionează comunciatul DNA.
De asemenea, a rezultat faptul că suspectul Șova Dan-Coman în calitate de „avocat coordonator” mențiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale.