Codul Muncii contestat la Curtea Constituţională
Uniunea Social Liberală a depus, joi, o sesizare la Curtea Constituţională privind angajarea răspunderii Guvernului pe legea de modificare a Codului Muncii, precum şi unele prevederi ale actului normativ.
Articol de Alina Dobrinescu, 17 Martie 2011, 12:34
Declaraţia a fost făcută, joi, de purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, şi de liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa.
Potrivit liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, sesizarea depusă la Curtea Constituţională este semnată de 112 deputaţi ai PSD, PNL şi PC.
"Textul sesizării critică în prima parte modul abuziv în care din nou guvernul a înţeles să-şi angajeze răspunderea pe un proiect de lege care va influenţa în viitor foarte serios viaţa românilor, evitând din nou dezbaterile parlamentare", a spus Mircea Duşa.
El a adăugat că, în partea a doua a sesizării, se critică proiectul de lege pe fond, vizavi de articolele din Constituţie referitoare la dreptul muncii, dreptul la timpul de odihnă, dreptul la concediu, dreptul la salarizare, dreptul a se asocia şi dreptul la grevă.
De asemenea, s-a avut în vedere articolul din Constituţie care se referă la faptul că statul trebuie să asigure un trai decent tuturor cetăţenilor, a mai adăugat Mircea Duşa.
Mircea Duşa a mai spus că în sesizare au fost incluse şi solicitările confederaţiilor sindicale cu privire la Codul Muncii.
Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, săptămâna trecută.
Opoziţia a depus o moţiunea de cenzură care a fost dezbătută miercuri .
Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri seara, moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie, documentul obţinând doar 212 voturi din cele 236 cerute de Constituţie pentru a fi adoptat.