CNSLR-Frăţia Mureş contestă la Biroul Internaţional al Muncii, Legea Dialogului Social
CNSLR-Frăţia, organizaţia de Mureş contestă printr-o petiţie adresată forurile internaţionale, o serie de prevederi încluse în Legea Dialogului Social.
Articol de Raul Matiş, 15 Aprilie 2011, 13:00
În cursul zilei de vineri, Biroul Operativ al Uniunii Judeţene - CNSLR Frăţia Mureş va înainta Biroului Internaţional al Muncii o petiţie prin care sunt contestate o serie de prevederi ale proiectelor de lege cuprinse în pachetul Dialogului Social, pe care Guvernul României a decis să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului.
Anunţul a fost făcut de liderul CNSLR Fraţia Mureş, Călin Orlando Cociş, care a precizat că petiţia va fi transmisă, ulterior, Organizaţiei Mondiale a Muncii, europarlamentarilor din România, Comisiei Europene şi tuturor forurilor interne şi internaţionale, care ar putea avea un cuvânt de spus în acest sens.
Călin Orlando Cociş a precizat că sindicaliştii nu îşi pun mari speranţe într-un răspuns favorabil din partea Guvernului, motiv pentru care, după Sărbătorile de Paşti, vor iniţia o serie de acţiuni de transformare a sindicatelor în "agenţi antieelectorali", prin care le vor cere cetăţenilor să voteze pe cine vor, mai puţin cele trei partide (PDL, UDMR şi UNPR) care formează coaliţia de la putere.
Liderul CNSLR Fraţia, Mureş este de părere că rezultatul aplicării pachetului de legi privind dialogul social, în forma gândită de Guvern, va duce la o dereglementare totală pe piaţa forţei de muncă, se va concretiza prin salarii tot mai mici, dar şi prin contribuţii tot mai mici la buget.
Acesta a subliniat că după adoptarea noului Cod al Muncii, tot mai mulţi angajaţi au decis să se alăture mişcărilor sindicale.