Cererile privind arestarea și urmărirea penală a Elenei Udrea, aprobate
Camera Deputaţilor a aprobat toate cererile DNA privind arestarea și urmărirea penală a deputatului Elena Udrea acuzată de corupție în dosarele ''Gala Bute'' și ''Micosoft''.
Articol de Radio România, 09 Februarie 2015, 17:31
UPDATE 8 Deputații au aprobat cererea de reținere și arestare preventivă a deputatului Elenei Udrea în dosarul Microsoft cu 202 voturi ''pentru'' și 65 voturi ''împotrivă''.
UPDATE 7 Monitorul Oficial a publicat hotărârea de încuviințare a arestării preventive a Elenei Udrea.
UPDATE 6 A patra cerere privind încuviinţare a urmăririi penale pentru Udrea în dosarul ''Microsoft'', a fost aprobată de Camera Deputaţilor, cu 243 de voturi ''pentru'' şi 50 ''împotrivă''.
UPDATE 5 Deputații au votat pentru arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea, acuzată de infracţiunea de luare de mită în dosarul "Gala Bute".
Cererea DNA a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, cu 219 voturi "pentru" şi 102 voturi "împotrivă".
A fost a treia cerere votată de deputați în cazul Elenei Udrea.
UPDATE 4 A doua cerere DNA de încuviinţare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul "Gala Bute" pe numele Elenei Udrea a fost aprobată de plenul Camerei Deputaţilor cu 278 voturi ''pentru'' şi 50 ''împotrivă''.
UPDATE 3 Prima cerere de urmărire penală a deputatului Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute" a fost votată de Camera Deputaților.
285 de deputaţi au votat "pentru" aprobarea cererii, 49 au fost "împotrivă".
UPDATE2 Camera Deputaților a început votul pe cererile DNA în cazul deputatului Elena Udrea referitoare la arestare și urmărire penală în dosarele Gala Bute și Microsoft.
Plenul Camerei Deputaţilor dezbate si votează șase cereri de urmărire penală și arestare formulate de procurori împotriva deputatului Elena Udrea.
UPDATE 1 Deputatul PDL Elena Udrea a participat la ședința Parlamentului în care se votează cererile DNA.
Ea a denunţat decredibilizarea şi slăbirea Parlamentului în faţa unor "instituţii de forţă", susţinând că este pusă la "stâlpul infamiei" pentru că a dezvăluit lucruri despre un reprezentant al serviciilor de informaţii.
În discursul către colegii săi, Elena Udrea a amintit că a luptat timp de zece ani pentru statul de drept şi pentru consolidarea actului de justiţie.
Ea se consideră o ţintă a unei persoane care deţine secretele tuturor, fără a spune cine este această persoană.
AUDIO Discursul Elenei Udrea în Parlament
Elena Udrea a afirmat că se luptă împotriva unor forţe oculte care folosesc instituţiile statului pentru propriile interese.
În acest context, ea a cerut deputaţilor să aprobe cererile DNA pentru a se putea apăra de acuzaţiile formulate împotriva sa în justiţie, dar să nu fie părtaşi la un abuz, adică la arestarea sa.
"Luni a avut loc o şedinţă a Comisiei parlamentare de control a SRI din care nu am aflat nimic. Mai mult, cei care trebuiau controlaţi, la finalul şedinţei, au fost lăudaţi, lucru care a relevat raportul de forţe care există între reprezentanţii acestei instituţii şi cei care ar trebui să le cenzureze activitatea. În acelaşi timp, un parlamentar al României, de data aceasta Elena Udrea, este pus la 'stâlpul infamiei', cu 3 cereri de începere a urmării penale, 3 cereri de arestare preventivă, dintre care una de reţinere şi arestare preventivă. Aştept aici execuţia. Această slăbirea a Parlamentului fragilizează democraţia şi lasă loc abuzului exercitat în mod ocult şi discreţionar. Vin în faţa dvs. şi vă spun că nu e normal, avem obligaţia să spunem adevărul, indiferent despre ce şi despre cine, nu ne trebuie să ne lăsăm cuprinşi de frică", a declarat Elena Udrea de la tribuna Camerei Deputaţilor.
Deputatul a punctat că "nu există niciun argument legal" pentru care să se ceară arestarea preventivă a sa, adăugând că există în schimb teama de ceea ce poate spune.
"Există un singur motiv pentru care în doar cinci zile s-au abătut asupra mea şase cereri de arestare preventivă, de urmărire penală, iar acest motiv este reducerea mea la tăcere. Elena Udrea trebuie să tacă, pentru că adevărurile pe care eu le spun, pe care le pot spune de acum încolo sunt periculoase pentru unii", a arătat Udrea.
Aseară, deputaţii jurişti au avizat toate solicitările procurorilor anticorupţie, deşi Elena Udrea le ceruse să încuviinţeze începerea urmăririi penale, dar să nu fie de acord cu arestarea sa preventivă.
Elena Udrea a opinat că din arest nu s-ar mai putea apăra de acuzaţiile procurorilor.