Cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea, aprobată de Comisia Juridică
Cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute" a fost aprobată de deputații juriști. Ei au aprobat și a doua cerere de urmărire penală.
Articol de Radio România, 18 Februarie 2015, 15:37
Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor au avizat astăzi favorabil două cereri ale procurorilor DNA, de încuviinţare a începerii urmăririi penale şi de arestare preventivă pentru deputatul Elena Udrea.
"În cazul cererii pentru începerea urmăririi penale, au fost prezenţi 25 de deputaţi, au fost 23 de voturi pentru şi două abţineri. Pentru cererea privind arestarea doamnei Elena Udrea au fost tot 25 de deputaţi prezenţi, 16 au votat pentru, 3 s-au abţinut, 4 au votat împotrivă şi au fost şi două voturi anulate, practic au fost două voturi neutilizate, nu a încercuit niciuna dintre variante", a spus președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, la finalul şedinţei.
Procurorii o acuză pe aceasta, în dosarul Gala Bute, de noi infracţiuni de luare de mită.
Elena Udrea nu a fost prezentă la audierile din Comisie, dar a afirmat că va veni în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi susţine punctul de vedere, referitor la noile acuzaţii care i se aduc.
Ea a fost reprezentată de avocatul Marius Striblea.
Avocatul Marius Striblea a declarat că a cerut membrilor Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor să încuviinţeze cererea de urmărire penală faţă de Elena Udrea şi să o respingă pe cea privind arestul preventiv.
"Faţă de cererea Parchetului de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de doamna Udrea, prin vocea mea, clienta Elena Udrea a cerut comisiei să încuviinţeze începerea urmăririi penale fiindcă nu are nimic de ascuns, fiindcă vrea să aibă acelaşi regim ca oricare cetăţean al României şi pentru că anchetele justiţiei trebuie să se desfăşoare fără niciun fel de impediment. Cu privire la al doilea punct, cel al încuviinţării arestării preventive evident că ne-am opus. Am explicat comisiei că nu este, după experimentul pe care l-am făcut săptămâna trecută, să repetăm aşa ceva. Am explicat că în dosarul Microsoft faţă doamna Udrea au fost formulate două cereri de arestare preventivă, una de presupusă încălcare a controlului judiciar alta pentru fondul cauzei, ambele au fost respinse", a spus Striblea la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.
Striblea a adăugat că nu este cazul să fie făcute "experimente pe pielea unui cetăţean român, pe pielea unui om care nu are nicio vină că îl cheamă Elena Udrea".