Ceremonie la Radio în memoria eroilor din decembrie '89
Pe 22 decembrie 1989, revoluţionarii intrau în sediile radioului şi televiziunii, anunţau că dictatorul a fugit, că armata s-a alăturat poporului şi că revoluţia a învins.
Articol de Alice Georgescu, 22 Decembrie 2016, 13:21
În memoria celor care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1989 la monumentul închinat lor de la SRR în această dimineaţa a fost slujba de comemorare.
După slujba ţinută de un sobor de preoţi au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea instituţiilor statului, dar şi din partea organizaţiilor de revoluţionari, s-au aprins lumânări, iar cei de aici s-au rugat pentru sufletele celor care şi-au dat viaţa pentru libertate.
La eveniment a fost prezentă şi una dintre cele mai cunoscute voci ale Radioului public, Viorel Popescu, care timp de o zi şi o noapte a rămas la microfon pentru ca ascultătorii să fie la curent cu toate evenimentele.
"Am vorbit oamenilor pentru că la un moment dat, după vreo două ore de transmisii în care erau voci necunoscute care veniseră şi vorbeau de pe stradă şi îşi spuneau necazurile şi dorinţa de mai bine şi de înlăturare a dictatorului, au început să apară telefoane să spună că nu este postul de radio public, că ce se întâmplă, este o piesă de teatru! Şi le-am vorbit oamenilor 'noi suntem cei care v-am minţit uneori în vechile emisiuni. Se întâmplă într-adevăr o minune! Istoria de schimbă! Credeţi în noi!' Şi din acest motiv sunt convins că Radioul şi Televiziune împreună au jucat un rol hotărâtor în răspândirea flăcării revoluţiei. Aşa a afat toată ţara!", a spus Viorel Popescu.
Revoluţia a luat cu ea peste 1.100 de suflete, printre ei şi cei 11 care au murit în perimetrul Radioului public.
Ceremonii religioase şi depuneri de coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa în revoluţia din decembrie 1989 au avut loc astăzi şi la monumentul pentru cinstirea eroilor revoluţiei la triţa de la Televiziunea Română şi la troiţa paraşutiştilor, dar şi la Palatul Telefoanelor.