Ce priorități au partidele în sesiunea parlamentară
Peste 500 de proiecte de lege îi aşteaptă pe parlamentari în noua sesiune care începe în luna februarie. Până atunci principalele formaţiuni politice şi-au programat reuniuni pentru a-şi stabili priorităţile.
Articol de Alina Bordeiaşu, 25 Ianuarie 2016, 07:08
Săptămâna viitoare, la Sinaia, conducerea PSD va discuta cu parlamentarii partidului despre priorităţile legislativului în noua sesiune.
Deputatul PSD, Florin Iordache, spunea că în stabilirea acestor obiective, senatorii şi deputaţii social-democraţi vor ţine cont şi de punctul de vedere al guvernului.
"Vom fi mai aproape de acele priorităţi care vizează socialul, ţinând cont că în acest an s-a adoptat un nou Cod Fiscal, de priorităţile care sunt acum în dezbaterea parlamentară. La Sinaia, fiecare comisie va prezenta puncte, dar putem lua de la fiecare iniţiativă parlamentară astfel încât să susţinem acele proiecte care sunt în beneficiul cetăţenilor", a spus Florin Iordache.
Darea în platăși votul prin corespondență, prioritățile liberalilor
Liberalii şi-au schiţat deja priorităţile pentru sesiunea parlamentară de primăvară.
Acestea vor fi definitivate după consultarea senatorilor şi deputaţilor PNL.
Copreşedintele partidului, senatorul Vasile Blaga, declara că liberalii vor pune accent, printre altele, pe legea privind darea în plată şi pe adoptarea legii privind votul prin corespondenţă pentru alegerile prezidenţiale.
"În Senat ne vom preocupa pentru trecerea urgentă prin plen a Ordonanţei 55 împotriva traseismului. De asemenea, legea prevenţiei în sănătate, legea privind reducerea cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor sociale de stat pentru dezbaterea prin Cameră, discuţii cu primul ministru pentru a vedea stadiul pregătirii alegerilor parlamentare din 2016, în mod special asigurarea accesului cetăţenilor din diaspora la votul prin corespondenţă", a susținut Vasile Blaga.
Ca la fiecare început de sesiune parlamentară este de aşteptat ca şi celelalte formaţiuni politice, respectiv UDMR, UNPR şi ALDE să organizeze întâlniri cu senatorii şi deputaţii.
Pe lângă aceste discuţii, partidele au şedinţe săptămânale de stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale şi a strategiei de campanie.