Cartel Alfa şi-a amânat protestele
Sindicaliştii din Cartel Alfa şi-au amânat protestul cu o zi, pentru a nu se suprapune cu acţiunile sindicatului CNSLR Frăţia.
Articol de Cristina Ghioca, 17 Septembrie 2010, 15:46
Sindicaliştii Cartel Alfa nu vor mai protesta miercuri în Piaţa Victoriei, aşa cum anunţaseră iniţial, mutând protestul angajaţilor din sănătate, joi, 23 septembrie, împreună cu cei din Educaţie.
Vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că s-a decis să se renunţe la protestul din 22 septembrie, din faţa Guvernului, pentru a nu se suprapune cu cel al CNSRL-Frăţia.
"Nu mai facem miercuri protest ca să nu ne suprapunem cu CNSRL-Frăţia şi să evităm orice discuţie. Mutăm protestul programat pentru miercuri, joi. Astfel că joi vor protesta în Piaţa Victoriei angajaţi din sănătate şi educaţie, afiliaţi la Cartel Alfa", a spus Liviu Apostoiu.
Anterior, preşedintele Cartel Alfa a anunţat că organizaţia sa va organiza pichete în Piaţa Victoriei, între 22 şi 27 septembrie.
Liviu Apostoi declarase într-o conferinţă de presă, că iniţial la proteste ar fi trebuit să participe mai multe sindicate între care şi CNSLR Frăţia, însă ulterior, această organizaţie şi alte două s-au retras de la acţiunile de protest în comun.
Sindicaliştii vor stoparea dispoznibilizărilor, stabilirea de programe concrete de investiţii finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea a noi locuri de muncă.
Potrivit agenţiei Mediafax, alte solicitări sunt legate de nemodificarea legii pensiilor în sensul să nu crească vârsta de pensionare, să nu se schimbe modul de calcul al pensiei şi să nu fie eliminate categoriile speciale şi deosebite.
De asemenea, Cartel Alfa cere să nu fie modificat Codul muncii, respectiv să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură, cele la nivel naţional, să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concediile colective, să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri.
Sindicaliştii mai vor un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, dar şi renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc.