Campanie de informare privind votul pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie
Ministerul de Interne a lansat o campanie de informare privind votul de duminica viitoare, prin care se promovează corectitudinea şi respectarea legislaţiei în acest domeniu.
Articol de Radiojurnal, 03 Decembrie 2016, 15:52
Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a certificat aplicaţiile informatice, care vor fi folosite la centralizarea rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi a competitorilor electorali.
De mâine într-o săptămână, cetăţenii români cu drept de vot sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în parlament.
Ministerul de Interne a lansat o campanie de informare privind votul de duminica viitoare, prin care se promovează corectitudinea şi respectarea legislaţiei în acest domeniu.
Reprezentanţi ai ministerului au mers, astăzi, într-un centru comercial în Bucureşti unde au împărţit pliante şi au stat de vorbă cu cetăţenii.
"În cadrul pliantelor, se găsesc informaţii legate de orele în care se poate vota, de asemenea numărul de buletine de vot pe care le primeşte fiecare persoană care votează, care sunt drepturile şi să cunoască informaţii legate de vârsta minimă, adică 18 ani împliniţi pentru a vota, unde anume trebuie votat, la ce secţie şi e important să spunem că la secţia de votare la care este arondat sau dacă se află în localitatea din judeţul de domiciliu, la orice secţie de votare de pe listele suplimentare, cum se poate vota - şi aici ne referim la cartea de identitate, buletin sau paşaport diplomatic sau de serviciu şi, totodată, în acest pliant găsim ceea ce interzice legea, să se introducă în urne mai multe buletine de vot, să se ofere bani, bunuri sau alte foloase, să se voteze fără drept sau de mai multe ori", a spus comisarul şef în Ministerul de Interne, Alin Banu.
Reporterul RRA, Adriana Turea a vorbit cu bucurestenii din centrul comercial:
Reporter: Ştiţi în ce condiţii se votează corect? Care sunt regulile?
Să fii corect, să votezi cu încredere.
Reporter: În anii trecuţi aţi observat vreo neregulă când aţi fost la vot?
Nu, nu.
Reporter: Ce faceţi prin semnarea acestui bileţel?
Chiar dacă nu ajung acasă, susţin corectitudinea.
Reporter: Ce aţi primit acum?
Drepturile şi mai ales ceea ce nu trebuie să facem şi mi se pare foarte bine că promovaţi acest lucru, pentru că mulţi nu ştiu.
Reporter: La alegerile trecute aţi observat nereguli?
Ştiam de aceste reguli, s-a mişcat totul destul de repede şi nu am stat foarte mult în secţie atunci.