Bogdan Hossu: FMI folosește țări la ananghie ca metodă de experimentare
Președintele Cartel Alfa, Bogdam Hossu, consideră că FMI foloseşte, câteodată, diferitele ţări la ananghie ca metodă de experimentare asupra unor viziuni de flexibilizare.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 28 Ianuarie 2011, 18:58
Fondul Monetar Internaţional nu a cerut, în mod explicit, modificarea Codului Muncii, dar schimbarea acestuia a fost o înţelegere între Executiv şi FMI, a declarat liderul Sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după întâlnirea cu delegaţia Fondului.
Partenerii sociali şi-au exprimat opinia şi în legătură cu restructurările din sectorul bugetar şi cel privat, care, în opinia lor, ar trebui să nu se limiteze doar la concedieri şi să aibă în vedere şi cursuri de reorientare şi recalificare profesională.
"FMI cred că foloseşte, câteodată, diferitele ţări la ananghie ca metodă de experimentare asupra unor viziuni de flexibilizare care, nu totdeauna, ca să nu spun în totalitatea cazurilor, au dat rezultate. Anumite cereri care s-au făcut de pe partea Fondului sunt, clar, nu în spiritul unei eficientizări sau a unei corectitudini legate de buna funcţionare", a spus Hossu.
Misiunea FMI la Bucureşti se va încheia pe 8 februarie, iar de rezultatele acestei evaluări depinde eliberarea ultimei tranşe de circa de un miliard de euro din împrumutul contractat de ţara noastră.