Blaga, sceptic că va apărea un partid de dreapta
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a ironizat propunerea democrat-liberalului Cristian Preda, care vorbea despre un nou partid de centru-dreapta care să obţină 5-7% din voturile electoratului.
Articol de Simona Mihăescu, 21 Ianuarie 2013, 12:15
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a arătat sceptic, luni, cu privire la posibilitatea dezvoltării până la alegerile europarlamentare a unui nou partid de centru-dreapta, care să polarizeze voturile a 5-7% din opţiunile electoratului, aşa cum a afirmat într-o postare recentă pe blogul său personal europarlamentarul Cristian Preda.
"Dacă fiecare dintre noi ar putea într-un termen de un an şi jumătate, când vorbim de alegerile europarlamentare, să pună la punct o formaţiune care să obţină 5%-7%, eu aş indica 10 colegi şi, iată, am avea 70% repede pentru alegerile europarlamentare", a declarat preşedintele PDL înainte de şedinţa BPN al partidului, întrebat cum comentează opinia lui Cristian Preda.
Stolojan: Cei care vor să rămână în PDL, să lucreze pentru întărirea partidului
Europarlamentarul PDL Teodor Stolojan a declarat, luni, întrebat în legătură cu afirmaţia lui Cristian Preda privind apariţia unei noi formaţiuni de dreapta de 5-7%, că cei care vor să rămână în PDL trebuie să lucreze pentru întărirea acestui partid şi nu pentru crearea unuia nou.
"Noi suntem în PDL şi cei care vrem să rămânem în PDL vrem să lucrăm pentru întărirea acestui partid şi nu pentru crearea unui nou partid", a spus Teodor Stolojan.
"Nerprezentaţii", de Cristian Preda
Europarlamentarul PDL a afirmat într-o postare recentă pe blogul său că mulţi cetăţeni români se simt nereprezentaţi politic, că aceştia se autoplasează "în clasa medie şi sunt în aşteptare" şi că printre ei se regăsesc şi "oameni care au educaţie înaltă şi foarte înaltă, dar care lucrează în sectorul public".
"Activi la începutul anilor 90 în opoziţia faţă de ceea ce se numea atunci neo-comunism, aceştia trăiesc în momentul de faţă cu sentimentul că decepţiile produse de CDR, Alianţa DA sau ARD nu pot fi compensate decât prin crearea unei forme politice noi. Un asemenea proiect ar trebui să combine o ambiţie măsurată - să fie un partid de 5-7%, care să facă însă presiune în direcţia modernizării europene - şi o autenticitate mult-aşteptată. Demobilizarea acestei categorii s-a produs de fiecare dată când politicienii care au promis ruperea de trecut au acceptat compromisuri compromiţătoare. Nereprezentaţii pomeniţi aici se auto-plasează în clasa medie şi sunt în aşteptare", a opinat Cristian Preda pe blogul său.